preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Popis odobrenih udžbenika za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 23. 8. 2019. 11:30

U prilogu se nalazi popis udžbenika za školsku godinu 2019./2020. 

Popis novoodabranih udžbenika Škole za život objavljen je na stranicam Škole 1. srpnja 2019. godine.

 [više]

Natjecanje Klokan u četvrtak, 17. rujna

Autor: Administrator , 14. 9. 2020. 08:11

Međunarodno matematičko natjecanje Klokan održat će se u našoj Školi u četvrtak, 17. rujna, u 12 i 30. 

 [više]

Luka Protulipac brončani na 4. Europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

Autor: Denis Hrestak, 19. 9. 2020. 17:12

EJOI 2020 Logo
 
4th EUROPEAN JUNIOR OLYMPIAD IN INFORMATICS - EJOI 2020
 
4. EUROPSKA JUNIORSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2020
 
Tbilisi, Gruzija, od 2. do 6. rujna 2020.
 
SREBRO I DVIJE BRONCE ZA MLADE HRVATSKE INFORMATIČARE
 

Na 4. europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020, koja se od 2. do 6. rujna održala u Tbilisiju, Gruzija uz online sudjelovanje svih zemalja, naša juniorska informatička reprezentacija, sastavljena samo od učenika osnovnih škola, ove je godine ponovila prošlogodišnji uspjeh.

 

U konkurenciji 92 natjecatelja iz 27 zemalja mladi hrvatski informatičari osvojili su JEDNU SREBRNU i DVIJE BRONČANE medalje, čime je Hrvatska zauzela solidno 7. MJESTO u ukupnom poretku.

 

Republiku Hrvatsku na ovom je natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika osnovnih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Juniorskoj hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (Zagreb, 17. srpnja), te Juniorskim izbornim pripremama (Zagreb, 29. i 30. srpnja).

 
 [više]

Dobrodošlica prvašićima

Autor: Administrator , 7. 9. 2020. 18:02

Početak školske godine 2020./2021. bio je posebno uzbudljiv za učenike prvih razreda OŠ Alojzija Stepinca koji su danas postali naši učenici.

 [više]

UPUTE O ORGANIZACIJI PRVOG NASTAVNOG DANA

Autor: Darka Bebić Štimac, 4. 9. 2020. 16:43

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pročitati upute za prvi nastavni dan školske godine 2020./2021., a detaljne upute ćete elektroničkom poštom dobiti od svojih razrednika. 

Nastavni rad u OŠ Alojzija Stepinca započinje 7. rujna 2020. i, dok za to postoje odgovarajući uvjeti, odvijat će se po A modelu odgojno-obrazovnog rada.

 

 

 [više]

Juniorska hrvatska informatička olimpijada 2020.

Autor: Administrator , 21. 7. 2020. 11:39

Juniorska hrvatska informatička olimpijada (JHIO), u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, najprestižnije je i najznačajnije godišnje informatičko natjecanje učenika osnovne škole Republike Hrvatske, koje se odvija po uzoru i u skladu s pravilima međunarodnih informatičkih natjecanja.

Na natjecanju su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda, a naš učenik Luka Protulipac osvojio je odlično 2. mjesto!

Ponosni smo na sve Lukine uspjehe!

 [više]

Hrvatska juniorska matematička olimpijada 2020.

Autor: Administrator , 21. 7. 2020. 10:42

Hrvatska juniorska matematička olimpijada (HJMO) je natjecanje za učenike 6., 7. i 8. razreda koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskom Natjecanju iz matematike. Natjecanje se održalo u dva kruga, a organiziralo ga je Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. 

Pravo sudjelovanja ostvarilo je dvoje naših učenika osmog razreda: Luka Protulipac i Marin Protulipac.

Učenik Luka Protulipac u ukupnoj konkurenciji osvojio je visoko 2. mjesto, dok je među učenicima 8. razreda ostvario odličan rezultat zauzevši 1. mjesto!

Čestitamo dečkima i želimo im sreću u novim izazovima srednje škole!

 

 [više]

Hrvatska matematička olimpijada za kadete 2020.

Autor: Administrator , 17. 7. 2020. 16:00

Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK) je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Ovaj novi oblik natjecanja organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. 

Pravo sudjelovanja na natjecanju ostvarila su čak tri učenika 5. razreda naše Škole i ostvarili izvrsne rezultate.

 [više]

Angelina Bajić 3. na državnoj Olimpijadi iz njemačkoga jezika

Autor: Administrator , 23. 6. 2020. 12:26

Naša učenica Angelina Natalia Bajić osvojila je izvrsno 3. mjesto na državnoj Olimpijadi iz njemačkoga jezika koju je organizirao Goethe Institu u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Svi natjecatelji pokazali su odlično poznavanje njemačkoga jezika, presudile su nijanse. Iako je naša Angelina bila najbolja u razumijevanju (čitanju, slušanju), gramatici,  u debati su neki učenici došli malo više do izražaja.

Čestitamo našoj Angelini na velikom uspjehu!

 [više]

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta nagradilo učeničke radove na temu održive potrošnje

Autor: Darka Bebić Štimac, 18. 6. 2020. 10:51

Pitanje održivosti danas je jedna od najvažnijih tema kada se govori o budućnosti i daljnjem smjeru razvoja gospodarstva. U tom smislu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja u veljači ove godine raspisalo je nagradni Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, pod nazivom „Kako postati zeleni potrošač?“.

Namjera Natječaja bila je potaknuti učenike na razmišljanje o tome kako promijeniti način potrošnje tako da se prednost daje proizvodima proizvedenim na održivi način, odnosno onima koji su dobiveni uporabom manje količine resursa i smanjenjem negativnih učinaka na okoliš.

„Bili smo vrlo ugodno iznenađeni brojem i kvalitetom pristiglih radova koji su odisali kreativnošću i inovativnošću, dakle odlikama koje su u današnjem svijetu posebno cijenjene i koje smatramo da treba naročito poticati“, istaknula je državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman prilikom današnje svečane dodjele nagrada koje su uručene pobjednicima na samom Natječaju.

Odazvalo se ukupno 86 škola, što ukazuje kako je tema održive potrošnje aktualna među mladima, čime u prilog idu i kreativne i originalne ideje prezentirane putem učeničkih radova. Učenici su pomoću prezentacija prikazali što za njih znači zelena potrošnja, kako postati zeleni potrošač, a predstavili su i prijedloge što bi oni učinili u svojim školama i gradovima kako bi potaknuli zelenu potrošnju.

Prilikom dodjele nagrade zamjenik predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e Jurica Jednačak istaknuo je kako zelena, održiva potrošnja obuhvaća brojne pojmove u svim segmentima svakodnevnog života – od tehnologije, transporta do poljoprivrede.

Također je istaknuo važnost edukacije u čemu će građanima pomoć i nova internetska stranica HANFA-e, „Novac za sutra“, koja je namijenjena svima onima koji se žele educirati i odgovorno razmišljati o novcu. Rad naše Škole nije odabran među tri najbolja rada, no važnije je od malih nogu kod učenika razvijati svijest o održivom razvoju, zaštiti okoliša i prepoznavanju proizvoda koji su napravljeni s najmanjim negativnim učinkom na okoliš. U nastavku se nalazi poveznica preko koje se učenici i roditelji mogu educirati o financijskoj pismenosti. http://www.novaczasutra.hr/

Zahvaljujemo profesoru Modriću na inicijativi i svim našim učenicima na trudu i sudjelovanju.

 [više]

Odmorko - ljeto 2020. - besplatne sportske aktivnosti za učenike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 17. 6. 2020. 09:48

Dragi učenici,

i ovog ljeta uživajte u vašem Gradu!!!

O bogatom programu možete se informirati na plakatu u nastavku, a i ove je godine tu INTERAKTIVNA KARTA, na kojoj se nalaze sve potrebne informacije.

 

 

 [više]

Natjecanja i smotre održat će se od 7. rujna do 31. prosinca 2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 4. 6. 2020. 19:02

Agencija za odgoj i obrazovanje je 4. lipnja 2020. godine, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela Odluku o naknadnoj provedbi natjecanja i smotra učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koja nisu održana zbog epidemije bolesti COVID-19. Natjecanja i smotre u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održat će se u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Odluku Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljujemo u nastavku.

 [više]

Upisni rokovi u srednje škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 29. 5. 2020. 13:28

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u nastavku se možete informirati o rokovima upisa u srednje škole prema revidiranoj Odluci, objavljenoj 27. svibnja 2020.

 

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Darka Bebić Štimac, 27. 5. 2020. 10:21

Poštovani roditelji/skrbnici,

od 1. lipnja krećemo s utvrđivanjem psihofizičke spremnosti djece za školu. Sva djeca koja su do 1. travnja navršila šest godina školski su obveznici.

 

 

 

Nakon izbora odgovarajućeg termina putem stranice https://www.terminko.com/, kao i ispunjavanja priložene dokumentacije, u školu nije potrebno najavljivati dolazak. Molimo da rezervirate termin samo ako ste s našeg upisnog područja kako ne biste kasnije imali komplikacije.


Molimo roditelje djece koja zbog zdravstvenih i drugih razloga trebaju odgodu ili primjereni program školovanja, kao i roditelje koji upisuju djecu prijevremeno da rezerviraju termin telefonski na 01 6447 984 i 01 6447 983.


Roditelji, čija će djeca polaziti produženi boravak, trebaju donijeti svoje OIB-e radi popunjavanja ugovora.

S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz COVID-19 virus, molimo da se pridržavate preporuka HZJZ-a:
- ne ulazite u školu s djetetom prije nego Vas pozovemo
- odgodite dolazak u školu ukoliko Vi ili dijete imate povišenu tjelesnu temperaturu ili respiratorne smetnje te možda sumnjate na zarazu COVIDom-19
-pri ulasku ste dužni dezinficirati ruke
- potrebno je držati razmak od drugih osoba (1,5 m)
-ponesite svoju kemijsku olovku za popunjavanje obrazaca.

Roditelji koji nisu obavili pregled kod školske liječnice dr. Željke Štimac Miling mogu zakazati termin putem stranice https://www.terminko.com/.

VAŽNO: razgovori za upis djece u prvi razred održat će se u Kuzminečkoj 14.

Izborni predmet u prvom razredu je Vjeronauk, a roditelji će prvi put ove godine imati mogućnost iskazati interes i za izborni predmet Informatike. 

 [više]

Dodatne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 22. 5. 2020. 16:31

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pročitati dodatne savjete Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za roditelje.

Srdačan pozdrav!

Dodatne preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za vrtiće i škole

 [više]

Povratak učenika od 1. do 4. razreda u škole Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 21. 5. 2020. 18:05

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pročitati često postavljena pitanja i odgovore Ministarstva znanosti i obrazovanja o povratku učenika od 1. do 4. razreda u škole.

Srdačan pozdrav!

Povratak učenika 1. – 4.r u škole

 [više]

Novi uspjesi naših matematičara

Autor: Administrator , 11. 5. 2020. 14:17

Ponovno nas vesele uspjesi naših matematičara.

Luka i Marin Protulipac pozvani su na Hrvatsku juniorsku matematičku olimpijadu. Nakon što su objedinjeni rezultati županijskih natjecanja iz matematike za cijelu Republiku Hrvatsku, naš Luka Protulipac osvojio je 1. mjesto u ukupnom poretku, a Marin Protulipac peto,  te su zahvaljujući izvrsnim rezultatima obojica pozvani na Hrvatsko juniorsko matematičko prvenstvo. Želimo im mnogo uspjeha!

Pored toliko izvrsnih matematičkih rezultata moramo istaknuti našu budućnost, učenike petih razreda Roka Crvelina koji je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju s osvojenih 50/50 i stotposto riješenim testom i Frana Pilipovića s osvojenih 48/50 bodova i 96% riješenim testom! Bravo dečki!

 [više]

Izvrsni rezultati naših matematičara na ekipnom natjecanju MAT lige

Autor: Administrator , 6. 5. 2020. 15:14

      Učenici naše škole i ove su školske godine sudjelovali u ekipnom natjecanju iz matematike zvanom Mat liga. Nažalost, ekipno natjecanje ove školske godine završava ranije no što smo planirali. Čestitamo svima na borbenosti, trudu i postignutim rezultatima! 

Učenici naše škole su i ove godine bili jako uspješni.

Četveročlana ekipa trećih i četvrtih razreda osvojila je prvo mjesto!

To su učenici:

Ema Marić, 3.a,

Jana Janković, 3.a,

Ivan Kolbabek, 4.d,

Teo Sladetić, 4.d.

Dvočlana ekipa petih razreda osvojila je prvo mjesto!

To su učenici:

Roko Crvelin, 5.b

Fran Pilipović, 5.c.

Dvočlana ekipa osmih razreda osvojila je drugo mjesto!

To su učenici:

Luka Protulipac, 8.c

Marin Protulipac, 8.c.

Ostali učenici mogu svoje rezultate pogledati na stranicama Mat lige.

 

 [više]

Odluka o otkazivanju provedbe Natjecanja i smotri učenika u školskoj godini 2019./2020.

Autor: Darka Bebić Štimac, 23. 4. 2020. 11:19

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Agencija za odgoj i obrazovanje je danas, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, donijela Odluku o otkazivanju daljnje provedbe Natjecanja i smotri učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske u školskoj godini 2019./2020.

 [više]

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" - Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti

Autor: Darka Bebić Štimac, 20. 4. 2020. 17:44

Poštovani roditelji,

s obzirom na okolnosti u kojima se svi nalazimo, prilažemo letak s brojevima telefona za psihološku pomoć, na koje se slobodno možete obratiti Službi za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

 

 [više]

Nastava na daljinu – raspored sati

Autor: Darka Bebić Štimac, 14. 4. 2020. 16:45

Poštovani roditelji i dragi naši učenici,

u nastavku se možete informirati o rasporedu sati u nastavi na daljinu.

RAZREDNA NASTAVA (od 1. do 4. razreda)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima. Ta se nastava prikazuje u programu pod nazivom Škola na Trećem.

Učitelji će putem komunikacijskih kanala koje su otvorili s roditeljima svog razrednog odjela slati dodatne upute i materijale (u koje će biti uključeni i Engleski jezik te Katolički vjeronauk).

PREDMETNA NASTAVA (od 5. do 8. razreda)

Učenici pristupaju virtualnim učionicama gdje prate sadržaje prema školskom rasporedu, a nastavu mogu pratiti i putem Sportske televizije u vremenu od 8 do 14 sati ako žele dodatno ponavljati sadržaje ili proširiti znanje.

Na ovoj poveznici https://skolazazivot.hr/raspored/ možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

 

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Administrator , 9. 4. 2020. 14:34

Dragi učenici i roditelji,

želimo vam da se odmorite i provedete ove blagdane zdravi i sigurni, okruženi bliskima i dragima.  

                                Nastava počinje u utorak, 14. travnja.                                         

Sretan Uskrs žele vam djelatnici OŠ Alojzija Stepinca!

 

 [više]

Besplatno telefonsko savjetovanje za roditelje zabrinute za razvoj svog djeteta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 7. 4. 2020. 11:00

Poštovani roditelji,

Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nastavna je i klinička jedinica ERF-a. Višegodišnjim radom koji je organiziran u specijaliziranim kabinetima, Centar je prepoznat kao mjesto osobite znanstveno-stručne ekspertize i izvrsnosti u pružanju neposredne savjetodavno-edukativne i stručne potpore.

 

Zbog nemogućnosti pružanja usluga direktnim putem te uvažavajući trenutne okolnosti, roditeljima je omogućeno besplatno telefonsko savjetovanje vezano uz različita područja razvoja djeteta. Na poveznici iz nastavka možete pronaći područja iz kojih stručnjaci (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih se može nazvati i telefonski brojevi: https://centar.erf.unizg.hr/

U nastavku pročitajte raspored savjetovanja roditelja putem besplatnog telefona.

 

 [više]

"Kartice za kišne dane i socijalno distanciranje" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Masnjak Kalčik, 6. 4. 2020. 10:18

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalazi materijal Poliklinike za zaštitu djece i mladih namijenjen djeci i roditeljima u izolaciji pod nazivom "Kartice za kišne dane i socijalnu distanciranost". Materijal je osmišljen za ojačavanje psihološke otpornosti te je vrlo zabavan za rad. Toplo preporučam da isprobate aktivnosti kod kuće s djecom.

Lijep pozdrav,

Mia Masnjak Kalčik, mag.psych.

 [više]

Mindfulness Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Masnjak Kalčik, 4. 4. 2020. 12:00

Poštovani roditelji, učitelji i učenici,

u prilogu se nalazi brošura s vježbama "Mindfulness"-a koja je napravljena od strane stručnjaka psihologa i psihijatara za rad s djecom, svakako toplo preporučam u ovo vrijeme da se malo zabavite i opustite uz metode i vježbice mindfulnessa (svjesnosti u sadašnjem trenutku).

Lijep pozdrav,

Mia Masnjak Kalčik, mag.psych.

 [više]

Dobili smo oznaku eTwinning škole!

Autor: Darka Bebić Štimac, 3. 4. 2020. 20:12

Naša je škola ovih dana dobila jedno važno priznanje - oznaku eTwinning škole.

Kako bi se nagradio rad svih sudionika na školskoj razini, princip ove oznake je slijediti ideju eTwinninga kojom se želi nagraditi uključenost, predanost, marljivost - ne samo pojedinih eTwinnera, već i timova učitelja i ravnatelja unutar same škole. 

Koje su koristi?

eTwinningove škole:

Čestitamo svim našim učiteljima i učiteljicama koji su svojim trudom i predanim radom postigli ovaj uspjeh!

 

 [više]

2. travnja – Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Autor: Darka Bebić Štimac, 1. 4. 2020. 12:32

Glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala je 2. travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, čime želi skrenuti pozornost javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja.

Ovaj se dan svake godine u svijetu obilježava puštanjem plavih balona u zrak, za što ove godine nemamo mogućnost s obzirom na ove izvanredne okolnosti. Stoga smo odlučili barem na ovaj način pridonijeti senzibilizaciji javnosti na potrebu da naše društvo bude društvo jednakih šansi za sve.

 [više]

Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 30. 3. 2020. 10:50

Poštovani roditelji,

u nastavku možete pronaći materijal Odgojnog savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. 

 [više]

Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 26. 3. 2020. 16:03

Poštovani roditelji,

u nastavku pronađite priloženi materijal Kako podržati dijete u nošenju sa strahom od potresa.

 

 [više]

Savjeti struke o pandemiji i potresu

Autor: Mia Masnjak Kalčik, 26. 3. 2020. 11:11

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nalazimo se u novim i nepredvidljivim okolnostima, stoga savjetujem da pogledate slijedeće linkove o aktualnim temama vezanim uz pandemiju i potrese.

Također postoji aplikacija za zaštitu mentalnog zdravlja djece i prevenciju anksioznosti i depresivnosti kod djece: 

https://projekt-stella.com.hr/

U nadi da će se ova situacija što prije razriješiti i proći bez većih posljedica,

lijep pozdrav,

Mia Masnjak Kalčik, stručna suradnica psihologinja

 

 [više]

Dan šarenih čarapa

Autor: Administrator , 21. 3. 2020. 16:04

      Naši prvašići jako su vrijedni i kući, a osobito kad treba pružiti podršku drugima.Zajedno sa svojim učiteljicama i članovima obitelji fotografirali  su svoje šarene čarape. Šarene čarape nosimo 21. ožujka kao znak podrške osobama s  Downovim sindromom. 

 [više]

NASTAVA NA DALJINU - VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Darka Bebić Štimac, 13. 3. 2020. 15:56

Poštovani roditelji,

upute za prijavu učenika u virtualne učionice te poveznice (linkove) na razredne odjele možete pronaći na glavnom izborniku pod nazivom Nastava na daljinu. 

 

 [više]

Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika

Autor: Administrator , 9. 3. 2020. 08:44

Na županijsko Natjecanje iz engleskog jezika održano 3. ožujka 2020. u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića plasiralo se četvero naših učenika. 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz matematike

Autor: Administrator , 9. 3. 2020. 08:20

Županijsko Natjecanje iz matematike održano je 4. ožujka u Osnovnoj školi Miroslava Krleže, na Kaptolu. 

 [više]

Osmi razredi u Zagrebačkom kazalištu mladih

Autor: Administrator , 9. 3. 2020. 08:15

Učenici osmih razreda u pratnji svojih učitelja posjetili su 3. ožujka Zagrebačko kazalište mladih i gledali predstavu Mi&oni. Predstava dvojca Harjaček i Pejović govori o temi koja je vrlo aktualna, odgojno-obrazovnom sustavu. 

 [više]

Klokan bez granica

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 12:32

Međunarodno natjecanje Matematički klokan održat će se i ove godine u našoj školi u četvrtak, 19. ožujka, u 12:30.                                                                                            

 [više]

Kraljević Čuperko

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 08:11

U utorak, 3. ožujka u našoj je školi gostovalo Kazalište Smješko s predstavom Kraljević Čuperko prema prema motivima bajke Charlesa Perraulta. 

 [više]

Ekoradionica presađivanja jagoda

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 08:05

Vrijedni učenici ekogrupe tijekom ekoradionice presađivali su jagode. 

 

 [više]

Zeleni korak

Autor: Administrator , 3. 3. 2020. 14:23

Naša škola ove se godine pridružila Zelenom koraku, akciji prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama. Papir će se prikupljati od 10. ožujka do 9. travnja ove godine. 

 [više]

Natjecanje iz fizike

Autor: Administrator , 2. 3. 2020. 10:34

Školsko Natjecanje iz fizike održano je 22. siječnja i pristupilo mu je sedam učenika. 

 [više]

Finale u rukometu i odlazak na državno prvenstvo

Autor: Željka Milić Pešec, 29. 2. 2020. 16:03

Rukometna školska ekipa učenika krenula je na županijsko natjecanje iz druge razine zahvaljujući prošlogodišnjem plasmanu s osvojenim petim mjestom u gradu Zagrebu. Do sada su odigrali i pobijedili u šest utakmica. Uspješno su stigli do finala grada Zagreba koje će se održati 25. ožujka u Areni Zagreb s podjelom medalja u 14:00 sati. Čestitamo učenicima, mentorici Željki Milić Pešec i svim navijačima.

 [više]

Još malo maski

Autor: Administrator , 26. 2. 2020. 10:47

Iako su maškare jučer završile, cijela je veljača u znaku maski. Pogledajte maštovite radove naših učenika iz Kuzminečke. 

 

 

 [više]

Maskenbal u školi

Autor: Administrator , 26. 2. 2020. 10:14

Tradicionalni maskenbal i ove je godine razveselio učenike i učitelje naše Škole. Sve je počelo svečanom povorkom maškara iz Kuzminečke koje su u mimohodu naseljem posjetil  Palinovečku. 

 [više]

Natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 26. 2. 2020. 07:52

Županijsko Natjecanje iz informatike održano je u OŠ Žuti Brijeg 14. veljače. 

 [više]

Natjecanje iz povijesti

Autor: Melita Hladnik, 25. 2. 2020. 17:29

Školsko natjecanje iz povijesti za učenike 7. i 8. razreda održano je 5. veljače 2020.godine ...

 [više]

Natjecanje iz biologije

Autor: Administrator , 25. 2. 2020. 11:41

Školsko Natjecanje iz biologije održano je 7. veljače 2020. godine, a na županijsku razinu Natjecanja pozvano je 7 učenika naše škole!

 [više]

Natjecanje iz kemije

Autor: Administrator , 25. 2. 2020. 10:55

Školsko Natjecanje iz kemije održano je 4. veljače 2020. godine, a na županijsku razinu Natjecanja pozvano je 8 učenika naše škole!

 [više]

Općinska razina Smotre LiDraNo

Autor: Administrator , 24. 2. 2020. 13:16

Domaćin općinske razine Smotre LiDraNo i ove je godine bila Osnovna škola Bartola Kašića od 11. do 13. veljače 2020. godine.

 [više]

Natjecanje iz geografije

Autor: Administrator , 24. 2. 2020. 12:56

Na školskom Natjecanju iz geografije održanom 12. veljače 2020. sudjelovalo je trideset učenika naše Škole: šesnaest učenika petih razreda, tri učenika šestih razreda, sedam učenika sedmih razreda i četiri učenika osmih razreda. 

 

 [više]

Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Administrator , 24. 2. 2020. 09:52

Školsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 11. veljače 2020. 

 [više]

Ljubav ili smrt Kazališta Smješko

Autor: Administrator , 21. 2. 2020. 11:46

U četvrtak, 20. veljače,  u našoj školi gostovalo je Kazalište Smješko s predstavom Ljubav ili smrt za učenike šestih i sedmih razreda.

 [više]

Natjecanje iz njemačkoga jezika

Autor: Administrator , 21. 2. 2020. 10:28

Na županijskom Natjecanju iz njemačkoga jezika koje je održano 19. veljače 2020. godine u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanović naši učenici, pod vodstvom svoje mentorice Kristine Pilić Ivkošić, postigli su izvrsne rezultate. 

 [više]

Natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Administrator , 21. 2. 2020. 08:05

Nakon prošlogodišnjih izvrsnih rezultata na državnom Natjecanju iz engleskog jezika, ove je godine školsko Natjecanje organizirano 23. siječnja 2020. godine u našoj školi. Sudjelovalo je devetnaest učenika osmih razrednih odjela pod mentorstvom profesorice Darke Bebić Štimac.

Na županijsku razinu plasiralo se njih četvero: Lucija Batinić, Ivan Domljanović, Angelina Natalia Bajić i Marina Stipaničev.

Županijsko će se Natjecanje održati 3. ožujka 2020. godine u Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Zagrebu.

Želimo puno sreće našim učenicima!

 [više]

HIPPO 2020. - Međunarodno natjecanje u znanju engleskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 20. 2. 2020. 10:33

U petak, 21. veljače, u našoj će se školi održati izlučni krug Međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika HIPPO. Mole se učenici, natjecatelji, da dođu barem pet minuta prije početka Natjecanja koje će se odvijati prema rasporedu u prilogu. 

Svim natjecateljima želimo puno sreće!

 

 

 [više]

U kazalištu lutaka s Ježurkom Ježićem

Autor: Administrator , 19. 2. 2020. 14:23

"Po šumi, širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta."                                         Ovom rečenicom počinje klasik uz koji smo svi odrastali slušajući kako nam ga čitaju roditelji, bake i djedovi, a kada smo upoznali sva slova, ponovno bismo sami zaronili u ovu čudesnu priču.

 [više]

Natjecanje iz matematike

Autor: Administrator , 19. 2. 2020. 14:01

Već je poznato da su učenici naše Škole vrsni matematičari. I ove godine, iako su natjecanja tek počela, dobri rezultati ne izostaju

 [više]

Rime o ljubavi - literarni natječaj

Autor: Administrator , 19. 2. 2020. 11:02

U ponedjeljak, 17. veljače dodijelili smo nagrade učenicima, autorima najboljih radova na našem tradicionalnom literarnom natječaju. Pogledajte fotografije, i osjetite dio atmosfere, na kojima Ravnateljica i Pedagoginja dijele prigodne slatke darove nekima od nagrađenih učenika i učenica jer je nekolicina nagrađenih izostala zbog bolesti. Nakon dodjele nazočni učenici pročitali su nam svoje stihove. 

U nastavku pročitajte neke od radova pristiglih na natječaj i uživajte u igri riječi naših mladih spisatelja. 

 

 [više]

U znaku ljubavi

Autor: Administrator , 17. 2. 2020. 14:09

                                                

Nije samo veljača mjesec ljubavi, ali tada se naglašenije bavimo ulogom ljubavi u našem životu.Posljednjih dana sve je bilo u znaku srca. 

 [više]

Stepinčevo u Stepincu

Autor: Administrator , 14. 2. 2020. 10:58

U ponedjeljak, 10. veljače svečano smo obilježili spomendan blaženika Alojzija Stepinca čije ime naša škola s ponosom nosi. 

 [više]

Šale, trice, zvrndalice

Autor: Administrator , 9. 2. 2020. 22:51

Svako gostovanje Jadranke Čunčić Bandov u našoj školi veliko je veselje našim učenicima, osobito kad na pozornici ožive stihovi iz čitanki. 

 [više]

Valentinovski literarni natječaj

Autor: Administrator , 22. 1. 2020. 14:14

Pozivamo vas da i ove godine u veljači sudjelujete svojim radovima: pjesmom. pričom ili igrokazom, na Valentinovskom literarnom natječaju. Radove možete predati u školsku knjižnicu do srijede, 12. veljače 2020. godine. 

Najbolje radove ćemo nagraditi!

 [više]

Dan zagrljaja - 21. siječnja

Autor: Administrator , 20. 1. 2020. 12:03

Sutra, 21.siječnja,  Međunarodni je dan zagrljaja. 

 [više]

OBAVIJEST O NADOKNADI NASTAVNIH DANA PROVEDENIH U ŠTRAJKU

Autor: Administrator , 7. 1. 2020. 13:51

Poštovani roditelji,

prema obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja KLASA: 602-01/19-01/00780, URBROJ: 533-05-19-0001, nadoknada dana provedenih u štrajku realizirat će se na sljedeći način:

  • 23. prosinca 2019.
  • 7.-11. siječnja 2020.
  • 14.-18. travnja 2020.
  • 13. lipnja 2020.
  • 18. i 19. lipnja 2020.

Subotama će se izvoditi redovita nastava. Produženi boravak neće biti organiziran.

Nastavna godina završava 19. lipnja 2020. godine.

 [više]

Posjet osmih razreda Vukovaru

Autor: Melita Hladnik, 27. 12. 2019. 07:24

U sklopu projekta Posjet osmih razreda Vukovaru u organizaciji Ministarstva branitelja i Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, učenici osmih razreda su 10. i 11. prosinca 2019. boravili u Vukovaru ...

 [više]

Čestitka

Autor: Administrator , 23. 12. 2019. 13:29

 [više]

Aktivnosti tijekom zimskog odmora učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 23. 12. 2019. 12:52

Tijekom zimskog odmora učenika u školi su organizirane aktivnosti za učenike koje će se održavati 27. i 30. prosinca 2019. i 2. i 3. siječnja 2020. godine u prostorijama Palinovečke 42. Raspored aktivnosti slijedi u prilogu. 

 [više]

Božićna priredba

Autor: Administrator , 20. 12. 2019. 10:50

Veselo, u božićnom duhu u četvrtak, 19. prosinca održana je božićna priredba u našoj školi. 

 [više]

Pozivnica na božićnu priredbu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 16. 12. 2019. 12:32

Poštovani roditelji, 

pozivamo vas na našu božićnu priredbu u četvrtak, 19. prosinca 2019. , u 18 sati u Palinovečkoj 42!

Dođite i zajedno s nama podijelite radost božićnog ozračja!

 

 [više]

Večer matematike

Autor: Administrator , 16. 12. 2019. 09:57

U četvrtak, 12. prosinca,  u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i učitelja naše škole održana je tradicionalna Večer matematike. 

 [više]

Božićna priča u školskoj knjižnici

Autor: Administrator , 15. 12. 2019. 08:39

Učenici prvih razreda posjetili su školsku knjižnicu. 

 [više]

Pridružite se Božićnoj humanitarnoj akciji

Autor: Administrator , 11. 12. 2019. 13:17

                Poštovani roditelji i učenici,

Nebrojeno puta do sada pokazi ste veliko srce nesebično sudjelujući u humantarnim akcijama. Pozivamo vas da se i ovoga prosinca odazovete humanitarnoj akciji namijenjenoj štićenicima Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim i mentalnim oštećenjima "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici.

U dogovoru s ravnateljicom Caritasove kuće dostavljamo vam popis stvari potrebnih njihovim štićenicima.

1. Higijenske potrepštine: vlažne maramice, gelovi za tuširanje, šamponi za kosu...

2. Bezreceptni preparati za jačanje dječjeg imuniteta poput multivitamina, meda i slično

3. Dekorativni materijali za kreativne radionice: boje za staklo, akrilne boje, plastelin, crvene i zelene temnpere,  kolaž papir, zlatne i srebrne perlice, sprejevi, filc, patrone za vruće ljepljenje, ljepila i lakovi za dekupaž, stiropor kuglice, ukrasne salvete, škare, platna za slikanje, šablone, FIMO masa, kinetički pijesak, šareni papiri s uzorcima, markeri zlatni i srebrni, debele bojice, roleri s uzorkom, platna za slikanje razne veličine, šljokice, perje i slično...

Donirane predmete možete ostaviti kod porte u školi u Kuzminečkoj i Palinovečkoj 17. i 18. prosinca.

                 Podijelimo radost blagdana pomažući drugima!

 

                                                      Osnovna škola Alojzija Stepinca

 [više]

Večer matematike 12. prosinca 2019. , u 18 sati

Autor: Administrator , 11. 12. 2019. 08:27

Poštovani učenici i roditelji! 

Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite na Večeri matematike u četvrtak, 12. prosinca 2019. , u 18 sati u Palinovečkoj 42!

Veselimo se vašem dolasku!

 

 

 [više]

Medni dan u Stepincu

Autor: Administrator , 9. 12. 2019. 15:40

Učenic prvih razreda ovaj tmuran, kišni dan zasladili su medom.

 [više]

Jadranka Čunčić Bandov u gostima kod prvašića

Autor: Administrator , 9. 12. 2019. 09:34

U goste učenicima prvih razreda stigla je Jadranka Čunčić Bandov, književnica, glumica i lutkarica.

 [više]

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Administrator , 9. 12. 2019. 09:21

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili smo paljenjem svijeća, likovnim i literarnim radovima,razgovorom. 

 

 [više]

Obavijest učenicima i roditeljima

Autor: Unknown , 2. 12. 2019. 21:05

Poštovani, obavještavamo vas da je štrajk prekinut te da se od sutra nastava odvija po redovnom rasporedu.  [više]

Obavijest za roditelje čija djeca dolaze u školu za vrijeme štrajka

Autor: Ljubica Subašić Pavelić, 21. 11. 2019. 14:15

Molimo roditelje čija djeca za vrijeme štrajka dolaze u školu da ih dovedu najkasnije do 8:30.

 [više]

Obavijest o štrajku

Autor: Ljubica Subašić Pavelić, 20. 11. 2019. 14:28

Prema najavi sindikalne povjerenice, najavljen je štrajk za četvrtak, 21. studenoga 2019. godine, a trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata hrvatskih učitelja.  Svi učenici koji  dođu u školu bit će zbrinuti. Molimo roditelje čija će djeca  doći u školu da ih dovedu u Palinovečku 42.

 [više]

Posjet Arheološkom muzeju u Zagrebu

Autor: Melita Hladnik, 20. 11. 2019. 10:36

Učenici petih razreda su 14. studenoga 2019. posjetili Arheološki muzej u Zagrebu 

 [više]

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanje - Ritam odrastanja

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 08:28

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019.  pod motom Ritam odrastanja održan je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

 [više]

Naša učenica na Natjecanju u čitanju naglas

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 08:01

U organizaciji Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice 8. studenoga održano je Natjecanje u čitanju naglas za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju.

 [više]

Obavijest o najavi štrajka

Autor: Tanja Putnik, 14. 11. 2019. 13:26

Za petak, 15. studenoga 2019. godine, u našoj Školi najavljen je štrajk. Svi učenici, koji taj dan dođu u školu, bit će zbrinuti. Učenici 2. a, 2. b, 2. c i 2. d imat će nastavu i produženi boravak.

Molimo roditelje, čija će djeca taj dan doći u školu, da ih dovedu u Kuzminečku 14.

 [više]

72 sata bez kompromisa

Autor: Administrator , 3. 11. 2019. 20:46

'72 sata bez kompromisa'  međunarodn je  volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo

 [više]

Donacija OŠ Alojzija Stepinca Socijalnom dućanu Crvenog križa

Autor: Administrator , 3. 11. 2019. 20:33

I ove školske godine OŠ Alojzija Stepinca nastavila je s tradicijom darivanja potrebitima za Dan kruha koji smo obilježili 18. listopada. 

 [više]

Putevima glagoljaša

Autor: Administrator , 3. 11. 2019. 20:00

Učenici sedmih razreda na terensku nastavu krenuli su dvama autobusima 22. listopada 2019. godine u 8 sati. 

 [više]

U krateru zagorskog vulkana

Autor: Željka Milić Pešec, 26. 10. 2019. 10:01

Fosilni vulkan Gaveznica kod Lepoglave, s jedinstvenim nalazištem vulkanskog minerala ahata, obišli su učenici sedmih razreda. Na radionici "Po čemu hodamo" proučavali su sastav mineralnih uzoraka stijena. Sa zanimanjem su pratili čipkaricu i njezinu vještinu izrade lepoglavske čipke. Posjetili su župnu crkvu s raskošnim baroknim oltarom. U Krapini su posjetili Muzej karpinskih neandertalaca i nalazište Hušnjakovo.

 [više]

Bajkovita izvanučionična nastava u Draganiću

Autor: Administrator , 23. 10. 2019. 13:48

U petak, 18. listopada učenici prvih razreda u pratnji svojih učiteljica krenuli su na svoju prvu izvanučioničnu nastavu. Odredište je posjed Contessa u Draganiću.

 [više]

Dan kruha

Autor: Administrator , 22. 10. 2019. 19:49

Dan kruha obilježili smo 18. listopada na obje lokaciji; u Kuzminečkoj i u Palinovečkoj.

 [više]

Učenici četvrtih razreda u posjetu Policijskoj postaji Trešnjevka

Autor: Administrator , 15. 10. 2019. 20:28

U utorak, 15, listopada 2019., učenici četvrtih razreda posjetili su VII. Policijsku postaju i sudjelovali u projektu Mogu ako hoću 1. 

 [više]

RSC Jarun - program iskustvenog učenja “Outward Bound“

Autor: Željka Milić Pešec, 27. 9. 2019. 19:14

Edukativne sportske aktivnosti za učenike, koje smo proveli u prirodi na RSC Jarunu, bile su pravi izazov za sedmi c.  S ciljem poticanja komunikacije, timskog rada, tolerancije, poštivanja, preuzimanja inicijative i vođenja trebalo je riješiti postavljene zadatke. Volonteri u programu iskustvenog učenja "Outward Bound" iz Poljske, Slovačke i Hrvatske su nas u tome poučili.

 [više]

Dani Vrbana

Autor: Administrator , 23. 9. 2019. 12:09

Naša je škola i ove godine svojim glazbeno-scenskim i sportskim programom obogatila proslavu Dana Vrbana. 

 [više]

Na terenskoj nastavi u Turopolju

Autor: Administrator , 16. 9. 2019. 09:55

U četvrtak, 12. rujna, učenici šestih razreda uputili su se na terensku nastavu. 

 [više]

Obavijest o izvanškolskim aktivnostima u prostoru Škole

Autor: Administrator , 13. 9. 2019. 08:56

U prostorima Škole u poslijepodnevnim i večernjim terminima odvija se bogat program izvanškolskih aktivnosti. Učenici mogu pohađati sportske, plesne i glazbene izvanškolske aktivnosti, strane jezike i digitalnu akademiju. Svi zainteresirani detalje o aktivnostima mogu saznati putem plakata i promotivnih letaka na ulazu u predvorje Škole, na adresi u Palinovečkoj 42 i Kuzminečkoj 14. 

 [više]

Sretno, prvašići!

Autor: Administrator , 9. 9. 2019. 13:38

                      S drugim ponedjeljkom rujna škole su ponovno otvorile svoja vrata školarcima. Posebno su veseli bili učenici prvih razreda koji su sa svojim roditeljima prvi put stigli u Osnovnu školu Alojzija Stepinca. 

 [više]

Obavijesti o početku nastavne godine

Autor: Administrator , 3. 9. 2019. 11:08

Obavijest o početku nastavne godine

 

Nastavna godina 2019./2020. počinje u ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine.

Učenicima od drugog do osmog razreda nastava počinje u 8 sati.

Učenici drugih i trećih razreda i četvrtog b, d i e razreda imat će nastavu u Kuzminečkoj 14, a učenici od petog do osmog i četvrti a i c razred  u Palinovečkoj 42.

Prvoga dana učenici će imati tri nastavna sata. Na nastavu učenici trebaju donijeti školske torbe jer će ih u školi čekati udžbenici.

Svečano primanje učenika prvih razreda bit će u 11:30 u Palinovečkoj 42. Učenici prvih razreda ne trebaju donijeti školske torbe prvi dan.

Prvoga dana nastave neće biti boravka, cjelodnevni boravak počinje od 10. rujna 2019. godine (utorak).

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 eTwinning

VIRTUALNI RAZREDI

NASTAVA NA DALJINU

 

  5.a     5.b     5.c     5.d  

  5.f / 6.f 

  6.a     6.b     6.c     6.d 

  7.a     7.b     7.c    

  8.a     8.b     8.c 

e-Dnevnik

JELOVNIK
KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju