preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

Naši učenici na Europskom Go kongresu

Autor: Željka Milić Pešec, 1. 8. 2022. 14:49

Od utemeljenja škole 2013. godine redovito se u sklopu ŠSD-a provodi izvannastavna aktivnost Šah i igra Go pod vodstvom vanjskog suradnika prof.dr.sc. Damira Medaka. Od 2015. godine Škola aktivno sudjeluje na projektima koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U 2022. godini održalo se 3. kolo Međuškolske go lige na kojoj je ekipa učenika naše škole osvojila 1. mjesto. Voditelj Medak ističe da je jedan od turnira, kojeg smo izmislili upravo u Vrbanima, parsko istodobno igranje šaha i Goa. Na 64. Europski Go kongres, koji se održao u Vatra Dornei u Rumunjskoj od 22.VII. do 6.VIII. 2022., po prvi put otišlo je četvero učenika. To su Tonka Žderić, Roko Crvelin, Teo Sladetić i Stjepan Medak. Čestitamo svima.

   
      
 [više]

Svečana dodjela svjedodžaba učenicima osmih razreda

Autor: Andrijana Milak, 9. 7. 2022. 18:34

Krajem svake nastavne godine dolazi i trenutak opraštanja s jednom generacijom. I dok posljednji dan nastave osmašima obilježava nevjerojatna energija i uzavrela atmosfera, svečanost podjele svjedodžaba za većinu predstavlja veoma emotivan i eteričan trenutak koji će dugo pamtiti. Na početku svečanosti ravnateljica Darka Bebić Štimac održala je kratak govor u kojem se posebno zahvalila svim učenicima na rezultatima, njihovim roditeljima na suradnji, a svim učiteljima koji su predavali osmašima na predanosti i trudu. Razrednici su se u kratkim govorima prisjetili nekih zgodnih i „nezgodnih“, ali svima dragih zajedničkih trenutaka. Ovom prigodom ravnateljica je dodijelila nagrade učenicama i učenicima osmih razreda koji su se plasirali na županijska i državna natjecanja, a posebnom poveljom nagrađene su učenice i učenici koji su sve razrede osnovne škole završili s uspjehom 5.0.

Svim sad već bivšim osmašima želimo puno uspjeha u daljnim životnim izazovima!

 [više]

Na prijemu kod gradonačelnika Grada Zagreba

Autor: Željka Milić Pešec, 4. 7. 2022. 19:54

Državni prvaci Školskih sportskih društava, Korina Kovač i Lucijan Nikolić Malora, pozvani su 4. srpnja 2022. na prijem kod gradonačelnika Grada Zagreba. Korina je kapetanica prvakinja u odbojci a Lucijan je kapetan prvaka u mini nogometu. Pozvani su i mentori Nenad Kljaić i Željka Milić Pešec. Dočekao ih je dogradonačelnk Luka Korlaet i uputio riječi pohvale. Ponosni smo što je iz naše škole dvoje državnih prvaka u 2021./2022. školskoj godini od ukupno njih 17 iz grada Zagreba.

  

 [više]

ŠSD Alojzija Stepinca u časopisu "Zgombač"

Autor: Željka Milić Pešec, 4. 7. 2022. 19:13

Školsko sportsko društvo Alojzija Stepinca predstavljeno je u novom broju časopisa Zgombač kojeg izdaje Školski sportski savez Grada Zagreba. Pročitajte što piše o nama, našim sadašnjim i bivšim učenicima te mnogobrojnim sportskim uspjesima.

  

 [više]

Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine

Autor: Andrijana Milak, 23. 6. 2022. 16:12

Ministarstvo zdravstva izradilo je Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine koji uključuje potrebne postupke za pripravnost i djelovanje na nacionalnoj i lokalnoj razini u sludaju opasnosti od toplinskog vala, ali i preporuke za smanjenje rizika kako za pojedince tako i u institucionalnim uvjetima. Više o samome Protokolu pročitajte na poveznici ispod teksta.

Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine.

 
 
 [više]

Sportski praznici za učenike

Autor: Željka Milić Pešec, 18. 6. 2022. 10:12

https://sportski-praznici.skolski-sport.hr/#/

Program HŠSS-a "Sportski praznici" je besplatan za učenike osnovne škole a provodi se u našoj sportskoj dvorani i vanjskom igralištu škole uz vodstvo naših učitelja kineziologa. Sportsko edukativne aktivnosti provodit će se od 9:00 do 12:00 sati, od ponedjeljka do petka a mjesta ima u 3. grupi 11.VII.-15.VII. i 4. grupi 18.VII.-22.VII.  OBAVEZNA PRIJAVA na https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1   kartica ODMORKO PRIJAVE klikom na datum    Izrada Iskaznice

    

        

 [više]

Donacija Školi

Autor: Željka Milić Pešec, 16. 6. 2022. 09:56

Roditelj Mate Baričević donirao je građevinske radove s materijalom za postolje nogometnih golova na vanjskom školskom igralištu te popravak konstrukcije starih golova. Zahvaljujemo roditelju na inicijativi i suradnji sa Školom. Gradski Ured za prostorno uređenje i graditeljstvo realizirao je nabavu golova s mrežama, košarkaških ploča s obručima i mrežicama te je sve u funkciji od 15. lipnja 2022.

 [više]

Terenska nastava osmih razreda

Autor: Andrijana Milak, 10. 6. 2022. 08:50

Učenici osmih razreda boravili su s učiteljima na terenskoj nastavi od 6. do 8. lipnja 2022. godine. Prvi dan obišli su Nacionalni park Krka te započeli boravak u hotelu Borovnik u mjestu Tisno. Obje večeri imali su zabavu uz glazbu pored bazena. Drugi dan obišli su grad Šibenik, a zadnji dan prije odlaska kući i grad Zadar. Učenici su tri dana uživali uz mnogo slobodnog vremena. Dio atmosfere možete vidjeti i na fotografijama.

 [više]

Hippo Olympiad natjecanje

Autor: Andrijana Milak, 8. 6. 2022. 15:39

Hippo natjecanje, koje je ove godine obilježilo 10. godinu održavanja, u prvom je krugu imalo preko 60 000 sudionika iz cijeloga svijeta. Učenici naše Škole, sada već tradicionalno, postigli su izvrsne rezultate. Natjecanje je bilo podijeljeno na četiri kruga: preliminarni krug, polufinalni krug (državno finale), europsko finale te svjetsko finale. Na državno finale u kategoriji Hippo 1 plasirala se učenica Martina Babić koja je osvojila 4. mjesto u preliminarnom krugu na razini Hrvatske pod mentorstvom profesorice Karle Špiranec. U kategoriji Hippo 2 plasirao se učenik Adrian Požega koji je u preliminarnom krugu osvojio najveći mogući broj bodova i 1. mjesto na razni Hrvatske. Učenice Sara Velimirović, Tia Starčević i Lea Martinović osvojile su 2. mjesto te učenici Ivan Kolbabek 7. mjesto Niko Bogdan 9. mjesto pod mentorstvom profesorice Doris Korade.

U kategoriji Hippo 3 plasirale su se Tea Knez i Marta Novak ostvarivši drugi i treći najbolji rezultat na razini Hrvatske u preliminarnom krugu pod mentorstvom profesora Brune Volarića. Na europsko finale plasirao se Adrian Požega te je sa svojom mentoricom proveo tri dana u Italiji u kojoj je svoje znanje odmjerio s natjecateljima iz čitave Europe. Adrianu je ovo druga godina zaredom u kojoj je postigao ovako izvrsne rezultate. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno sreće i sljedeće godine!


 

 [više]

Radionica o zdravoj hrani

Autor: Andrijana Milak, 6. 6. 2022. 09:12

"Ono smo što jedemo."
                                               Hipokrat

S obzirom na to da je tema ovogodišnjeg školskog projekta hrana, 6.c se na Satu razrednika pobliže upoznao sa zdravom i pravilnom prehranom. U tome im je pomogla njihova gošća, gospođa Iris Komesar, koja je vlasnica obiteljskog obrta. Ona i njezina obitelj bavi se proizvodnjom zdravih domaćih proizvoda, bez konzervansa i aditiva, među kojima se ističe njihov kruh i domaći namazi. Gospođa Iris ih je na zanimljiv i interaktivan način upoznala s nekim novim informacijama iz svijeta zdrave hrane, ali i osvijestila o važnosti njezine konzumacije. Za kraj radionice čekali su ih slatki zalogajčići kojima su učenici, na praktičan način, zaključili ovu radionicu. 

 [više]

PROGRAM ODMORKO - LJETO 2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 2. 6. 2022. 11:23

Poštovani roditelji i dragi naši učenici,

Školski sportski savez Grada Zagreba tijekom ljetnog odmora učenika organizira program Odmorko ljeto 2022. koji će se provoditi radnim danima od 27. lipnja do 02. rujna uz stručni i pedagoški nadzor.

Učenici će u okviru programa moći slobodno plivati na bazenima Iver, Utrina, Svetice, ŠRC Šalata, PVC Mladost te na Jelkovcu i Zimskom plivalištu Mladost gdje će također imati mogućnost usavršavanja plivačkih tehnika.

Osim plivališta Savez je pripremio i igraonice: sportova s diskom, mačevanja, ragbija, triatlona, odbojke na pijesku, plesova, raftinga, squasha, taekwondoa, kuglanja, bowlinga, tenisa, streljaštva te upoznavanja sa tajnama Medvednice.

Novost u programu je Odmorko poludnevni kamp u tri grupe na ŠRC Svetice.

Prijave se vrše preko mrežne stranice.<https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1>

U sklopu Programa Odmorko ljeto 2022. provodi se i Program Hrvatskog školskog sportskog saveza: Sportski praznici.

U Gradu Zagrebu provoditi će se na pet lokacija: OŠ MALEŠNICA, OŠ MARINA DRŽIĆA, OŠ ODRA, OŠ ALOJZIJA STEPINCA I OŠ IZIDORA KRŠNJAVOGA.

Učenici mogu biti iz različitih škola.

Prijave na:  https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1

Sudjelovanje u aktivnostima je besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb. Plakat programom Odmorko ljeto 2022. nalazi se u privitku.

 

 

 [više]

Prvaci Hrvatske u mini nogometu

Autor: Željka Milić Pešec, 1. 6. 2022. 19:23

Na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u mini nogometu, održanom 1. lipnja u Vinkovcima, naša školska ekipa učenika osvojila je prvo mjesto. Čestitamo prvacima Hrvatske: Josipu Andročecu, Tomi Grilecu, Lucijanu Nikoliću Malori, Marinu Škerlju, Niki Tomljenoviću, Borni Mutku, Marku Miletiću, Niki Macneru, Ianu Kovaču, Lukasu Barbariću, Noi Runjavcu, Noahu Gabrijelu Čoviću i mentoru Nenadu Kljaiću.

 [više]

6. Hrvatska juniorska matematička olimpijada

Autor: Andrijana Milak, 25. 5. 2022. 14:52

Danas je održana 6. Hrvatska juniorska matematička olimpijada na kojoj je naš učenik Fran Pilipović osvojio visoko 8. mjesto. Važno je istaknuti da je Fran postigao najbolji rezultat od svih učenika u kategoriji sedmih razreda i od jednoga učenika u kategoriji osmih razreda. Na Olimpijadi je sudjelovalo osam učenika osmih razreda i pet učenika sedmih razreda koji su bili najuspješniji na državnoj razini Natjecanja iz matematike. Čestitamo od srca učeniku i mentorima te im želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima!

 [više]

Klokan bez granica

Autor: Andrijana Milak, 23. 5. 2022. 07:36

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. godine održano je po dvadesetčetvrti put Međunarodno matematičko natjecanje ˝Klokan bez granica˝. Na natjecanju je sudjelovalo 209 učenika naše Škole koji su se natjecali u pet kategorija.

Na mrežnim stranicama HMD-a objavljeni su rezultati natjecanja za 10% najbolje plasiranih učenika u Hrvatskoj.

Čestitamo našim učenicima čiji su rezultati među 10% najboljih!

PČELICE (2. r.): Julia Jušić, Toni Turković, Jan Đerek, Maša Guljaš, Iva Janković, Ema Kukić, Fran Grozdić, Anna Ivanenko, Greta Bodalija i Nika Makek.

LEPTIRIĆI (3. r.): Sara Grilec, Borna Jirasek, Tena Vukoja, Vito Matković, Leda Teković, Petar Orešković i Franka Arambašić.

ECOLIER (4. i 5. r.): Oskar Bodalija, Ivor Jirasek, Klara Dropulić, Stjepan Medak, Ante Cigić, Tino Klišmanić, Magdalena Dropulić, Lena Posavec, Lota Širola, Lota Perčin i Marko Trutin.

BENJAMIN (6. i 7. r.): Roko Crvelin, Karla Radović, Ema Pavešić, Fran Pilipović, Vice Badurina, Ivan Kolbabek, Marta Perković, Niko Bogdan i Ivan Kukić.

CADET (8. r.): Vito Mutavdžić i Matej Pekas.

Ostali učenici rezultate mogu vidjeti kod svojih predmetnih ili razrednih učitelja.

 [više]

Čestitka povodom Dana škole

Autor: Andrijana Milak, 19. 5. 2022. 07:48

Učenici 1.-4. f razreda pripremili su vam povodom obilježavanja Dana škole Ples voća i povrća, a učenici 2. e izvedbu Već i na grani zna vrana da je voće zdrava hrana koju možete pogledati putem QR koda.

Uživajte!

 

 [više]

Susret sa spisateljicom Ksenijom Kušec

Autor: Andrijana Milak, 17. 5. 2022. 10:31

Učenici 3. c razreda s učiteljicama Tajanom Franceković i Matejom Majhen posjetili su 17. svibnja Društveni dom Prečko u kojem su sudjelovali na radionici koju je održala spisateljica Ksenija Kušec. Tema radionice bila je Nastavi moju priču na kojoj su učenici ilustrirali priču Micka među divovima iz knjige Nije moglo bolje. Učenici su imali priliku razgovarati sa spisateljicom, naučiti nešto novo te se zabaviti. Sudeći prema reakcijama, učenicima i učiteljicama se susret jako svidio te se vesele budućim sudjelovanjima u sličnim radionicama. 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Andrijana Milak, 16. 5. 2022. 07:59

Na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika u kategoriji sedmih razreda pozvana je učenica Marta Novak pod mentorstvom Ane Rakijašić Galović. U kategoriji osmih razreda sudjelovale su učenice Emanuela Raguž i Lea Ćevid pod mentorstvom Monike Crvelin te Mara Kožul pod mentorstvom Karmen Lukinac Petrinec. Čestitamo učenicama i mentoricama! 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučna olimpijada

Autor: Andrijana Milak, 16. 5. 2022. 07:51

Na županijskoj razini Natjecanja iz vjeronauka - vjeronaučnoj olimpijadi u kategoriji osmih razreda sudjelovale su učenice Lana Mamuzić, Mara Kožul, Petra Vicković i Emanuela Raguž pod mentorstvom profesorice Dragice Lovrić. Čestitamo učenicama i mentorici! 

 [više]

Školska ekopatrola

Autor: Andrijana Milak, 13. 5. 2022. 11:52

Ove su godine mali zadrugari obilježili Dan planeta Zemlje osnivanjem školske ekopatrole. Marljivi učenici 2. a razreda od tada hvataljkama prikupljaju smeće u Školi i izvan nje. U borbi protiv smeća su im se već pridružili 2. b i 3. c razredi, a sigurni smo da će ih biti i više. Svi koji se žele pridružiti neka se jave učiteljici Martini Čukić ili učenicima 2. a razreda. S veseljem će vas primiti u tim! 

 [više]

Obilježavanje Dana škole

Autor: Andrijana Milak, 13. 5. 2022. 08:27

 [više]

Državno Natjecanje iz matematike

Autor: Andrijana Milak, 12. 5. 2022. 18:03

Danas je zatvoreno državno Natjecanje iz matematike na kojem su našu Školu predstavljali učenici Adrian Požega i Fran Pilipović u pratnji svojih mentorica Vesne Seuček i Ružice Lukić. Adrian je u kategoriji učenika 6. razreda ostvario 14. mjesto te pravo na sudjelovanje na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi za kadete. Fran je u kategoriji učenika 7. razreda ostvario 3. mjesto, nagrađen je 1. nagradom te je izborio poziv na Juniorsku matematičku olimpijadu. Čestitamo našim učenicima na izvrsnim rezultatima te se veselimo njihovim daljnjim uspjesima!

 [više]

Županijska razina 64. natjecanja mladih tehničara

Autor: Andrijana Milak, 11. 5. 2022. 13:40

Na županijskoj razini 64. natjecanja mladih tehničara u kategoriji Graditeljstvo sudjelovala je učenica Jana Jurković pod mentorstvom profesorice Ivone Palić. Čestitamo učenici i mentorici! 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz povijesti

Autor: Andrijana Milak, 11. 5. 2022. 13:36

Na županijskom Natjecanju iz povijesti u kategoriji sedmih razreda sudjelovali su učenici Hana GuljašEma Pavešić i Bruno Miletić pod mentorstvom profesorice Melite Hladnik. Čestitamo učenicima i mentorici!

 [više]

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA

Autor: Darka Bebić Štimac, 11. 5. 2022. 12:28

Danas su nam u goste stigli profesori i učenici Klesarske škole iz Pučišća te su za naše učenike osmih razreda održali prezentaciju o svojoj školi i mjestu iz kojeg dolaze. Tako su naši osmaši doznali da njihova škola ima tri usmjerenja: klesarski tehničar, klesar i rudar površinskog kopa. Klesarski tehničari imaju četverogodišnji program, a nakon završnog ispita mogu nastaviti školovanje na fakultetima (građevina, arhitektura, rudarstvo, likovna akademija, itd.). Saznali smo da školu pohađaju i djevojčice te da je većina njihovih učenika došla iz svih krajeva Hrvatske. Učenici su sa zanimanjem odslušali cijelu prezentaciju, postavljali pitanja i uživali u fotografijama radova mladih klesara.

 [više]

Prvakinje Hrvatske u odbojci

Autor: Željka Milić Pešec, 10. 5. 2022. 22:24

Prvakinje grada Zagreba su na Završnici Državnog prvenstva u odbojci za osnovne škole, 9. i 10. svibnja u Poreču, pobijedile u svim utakmicama. Zaslužile su naslov prvakinja Hrvatske a priznanje, medalje i pehar im je dodijelio predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković. Čestitamo: Franki Golemac, Ani Prkačin, Barbari Balešić Jović, Nini Srhoj, Korini Kovač, Lei Ćevid, Luciji Bule, Anđelki Babić, Tonki Hladnik, Asji Jović, Ani Kelava, Tei Knez, mentorici Željki Milić Pešec i trenerici Mateji Krmpotić. Zahvala roditeljima na doprinosu.  Slike

Izvor: HŠSS 

 

 [više]

Državno Natjecanje iz informatike

Autor: Andrijana Milak, 10. 5. 2022. 12:34

Ponosno objavljujemo da su na državnom Natjecanju iz informatike u kategoriji Razvoj softvera učenici Nikola Meaški i Fran Žarko osvojili 4. mjesto pod mentorstvom profesorice Ivone Krišto. Natjecanje se održalo od 3. do 6. svibnja u Vodicama. Učenicima i mentorici čestitamo na velikome uspjehu! 

 [više]

KRAJ ŠKOLSKE GODINE - MUKA ILI VESELJE? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 9. 5. 2022. 08:57

Poštovani roditelji,

dostavljamo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom Kraj školske godine-muka ili veselje?, koja će se održati 11. svibnja 2022. godine s početkom u 18 sati putem Youtube kanala.

 
Ukoliko ste zainteresirani za ovu važnu zdravstveno-odgojnu temu, u nastavku možete pronaći sve detalje.
 [više]

Županijsko Natjecanje iz biologije

Autor: Andrijana Milak, 4. 5. 2022. 16:32

Na županijskom Natjecanju iz biologije sudjelovali su učenici Vito Đomlija, Jakov Ložnjak, Kristijan Kopić, Roko Baričević, Marta Bačlija, Dorja Salopek, Lana Mamuzić, Nikola Meaški i Luka Kovač u kategorijama sedmih i osmih razreda pod mentorstvom profesorice Daniele Bilić-Subašić. Čestitamo učenicima i mentorici! 

 [više]

Državno prvenstvo u stolnom tenisu - 3. mjesto

Autor: Željka Milić Pešec, 4. 5. 2022. 15:52

U Poreču se od 2. do 4. svibnja održalo Državno prvenstvo školskih sportskih društava u stolnom tenisu. Ponosni smo na uspjeh naše školske ekipe učenica koje su osvojile 3. mjesto. Čestitamo Martini Ban, Anamariji Savić, Petri Gašpar i mentorici Anji Benjak.

 [više]

Prvaci Grada Zagreba i Prvaci poluzavršnice natjecanja u mini nogometu

Autor: Željka Milić Pešec, 4. 5. 2022. 15:30

Prvaci Grada Zagreba u mini nogometu, u kategoriji 5. - 6. razreda pobijedili su na Poluzavršnici Regije Sjever Hrvatske koje se odigrala 13. svibnja u Čakovcu. Pobjedom su stekli pravo odlaska na Državno prvenstvo 31. svibnja u Vinkovcima. Čestitamo ekipi: Marinu Škerlju, Niki Tomljenoviću, Noi Runjavcu, Lucijanu Nikoliću Malori, Borni Mutku, Marku Miletiću, Niki Macneru, Ianu Kovaču, Tomi Grilecu, Lukasu Barbariću, Josipu Andročecu, Noahu Gabrijelu Čoviću i mentoru Nenadu Kljaiću.

 [više]

Humanitarna akcija za djecu iz Ukrajine - Motel Plitvice

Autor: Andrijana Milak, 4. 5. 2022. 14:59

Nakon uspješno realiziranih aktivnosti u sklopu humanitarne akcije Božićna zvona i mnogih drugih, učiteljice Vjeronauka Marija Jujnović-Dropuljić i Nina Radnić te učenici razredne nastave organizirali su humanitarnu akciju za pomoć djeci iz Ukrajine. Tijekom travnja učiteljica Marija posjetila je obitelji smještene u motelu Plitvice i u ime učenika i roditelja donirala različite rukotvorine i slatkiše koje su izradili i prikupili kroz radionice na temu Ukrajine. Ovakve aktivnosti dokaz su velikoga srca naših učenika, roditelja i učiteljica koji su na ovakav način pružili pomoć izbjeglicama i poslali poruku mira. 

 [više]

Državno natjecanje iz engleskoga jezika

Autor: Andrijana Milak, 3. 5. 2022. 09:33

Ponosno objavljujemo da je naša učenica Nika Klarić na državnom Natjecanju iz engleskoga jezika osvojila 8. mjesto pod mentorstvom profesorice Ane Peran. Natjecanje se održalo od 27. do 29. travnja na Krku. Čestitamo učenici i mentorici na velikome uspjehu! 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz fizike

Autor: Andrijana Milak, 2. 5. 2022. 10:11

Na županijskoj razini Natjecanja iz fizike sudjelovali su učenici Fran Pilipović i Dorja Salopek u kategorijama sedmih i osmih razreda pod mentorstvom profesorice Marte Ravnjak. Iskrene čestitke učenicima i mentorici! 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika

Autor: Andrijana Milak, 2. 5. 2022. 07:46

Na županijskoj razini Natjecanja iz njemačkoga jezika sudjelovao je naš učenik Ivan Marijanić u kategoriji osmih razreda pod mentorstvom profesorice Karmele Jokić. Iskrene čestitke učeniku i mentorici!

 [više]

Županijsko Natjecanje iz engleskoga jezika

Autor: Andrijana Milak, 27. 4. 2022. 12:53

Na županijskoj razini Natjecanja iz engleskoga jezika u kategoriji osmih razreda sudjelovali su učenici Marta Bačlija, Nika Klarić, Leta Kruhak, Filip Spajić, Eva Teković, Domagoj Zorić i Tonka Žderić pod mentorstvom profesorice Filipe Kljajić. Učenica Nika Klarić pozvana je na državnu razinu Natjecanja koje će se održati od 27. do 29. travnja na Krku. Iskrene čestitke učenici i mentorici te im želimo puno uspjeha! 

 [više]

Državno Natjecanje iz geografije

Autor: Andrijana Milak, 23. 4. 2022. 12:15

S velikim ponosom objavljujemo da je naša učenica Katarina Dropulić osvojila 2. mjesto na državnom Natjecanju iz geografije. 29. državno Natjecanje iz geografije održano je od 12. do 14. travnja u OŠ Malinska Dubašnica na otoku Krku. U kategoriji 5. razreda pozvano je 16 učenika. Natjecanje se sastojalo od istraživačkog rada i ispita znanja. Velike čestitke učenici i ponosnoj mentorici Radmili Čirko

 [više]

Županijsko Natjecanje iz matematike

Autor: Andrijana Milak, 12. 4. 2022. 10:47

Na županijskom Natjecanju iz matematike sudjelovali su naši učenici u kategorijama petih, šestih i sedmih razreda. U kategoriji petih razreda sudjelovale su Magdalena Dropulić i Katarina Dropulić pod mentorstvom Maje Očko Šunjić. U kategoriji šestih razreda sudjelovali su Davor Jelavić, Adrian Požega, Teo Sladetić, Bartol Radaković i Ivan Kolbabek pod mentorstvom Vesne Seuček. U kategoriji sedmih razreda sudjelovali su Fran Pilipović, Roko Baričević, Roko Crvelin i Nicolas Mlakar pod mentorstvom Ružice Lukić. Na državno Natjecanje iz matematike pozvani su učenici Adrian Požega i Fran Pilipović. Državno natjecanje održat će se u Vodicama od 10. do 12. svibnja. Čestitamo učenicima i mentoricama te im želimo puno uspjeha! 

 [više]

Prvakinje Grada Zagreba u odbojci

Autor: Andrijana Milak, 7. 4. 2022. 14:42

S ponosom smo dočekali naše prvakinje Grada Zagreba u odbojci. Čestitamo učenicama i mentorici Željki Milić Pešec te im želimo uspjeh na državnom natjecanju u Poreču. 

 [više]

Proljetni sajam Učeničke zadruge Lojzeki

Autor: Andrijana Milak, 7. 4. 2022. 09:56

 [više]

Završnica humanitarne akcije za Ukrajinu

Autor: Andrijana Milak, 6. 4. 2022. 11:25

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na humanitarnoj akciji za pomoć Ukrajini koju smo organizirali u suradnji s klubom Gladijator u svrhu prikupljanja higijenskih, prehrambenih i medicinskih potrepština. Humanitarna akcija je trajala od 30. ožujka do 4. travnja, a sve prikupljene donacije odvezene su konvojem u domove žena i djece kojima je pomoć potrebna. Još jednom zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ove vrijedne akcije. 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz informatike

Autor: Andrijana Milak, 6. 4. 2022. 11:20

Na županijskom Natjecanju iz informatike sudjelovali su učenici Lea Rabljenović u kategoriji LOGO i Dennis Bule u kategoriji Digitalne Kompetencije pod mentorstvom profesorice Jasmine Pletikose te učenici Fran Žarko i Nikola Meaški u kategoriji Razvoj softvera pod mentorstvom profesorice Ivone Krišto. Učenici Fran Žarko i Nikola Meaški pozvani su na državnu razinu Natjecanja iz informatike kojima čestitamo od srca i želimo im puno uspjeha na državnome natjecanju. U prilogu možete vidjeti njihov uradak s kojim su ušli među samo deset najboljih radova koji će sudjelovati na državnoj razini. 

 

 

 [više]

Županijsko Natjecanje iz geografije

Autor: Andrijana Milak, 1. 4. 2022. 12:57

Na županijskom Natjecanju iz geografije sudjelovali su učenici Katarina Dropulić, Magdalena Dropulić, Lea Martinović, Adrian Požega, Fran Sremić i Borna Mutak pod mentorstvom profesorice Radmile Čirko. Ponosno objavljujemo da je učenica Katarina Dropulić pozvana na državno Natjecanje iz geografije. Učenici i mentorici čestitamo te im želimo puno uspjeha na daljnjem natjecanju! 

 [više]

Humanitarna akcija za Ukrajinu

Autor: Andrijana Milak, 29. 3. 2022. 17:09

Dragi svi, pozivamo vas da se u što većem broju odazovete na humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini koju organiziramo u suradnji s klubom Gladijator u svrhu prikupljanja higijenskih, prehrambenih i medicinskih potrepština. Kao Škola prepoznali smo priliku i odlučili pomoći klubu u prikupljanju sredstava za one kojima je to zaista potrebno. Potrepštine koje su najpotrebnije su lijekovi bez recepta, hrana, vreće za spavanje, jake lampe, škare/grickalice za nokte, vlažne maramice, pelene, dječja hrana... Vjerujte da će i mali doprinos biti znajačajan! Donacije će se prikupljati 30. ožujka, 31. ožujka1. travnja i 4. travnja od 8:00 do 21:00 u prostoriji izgubljeno-nađeno pored glavnog ulaza u Školu u Palinovečkoj ulici 42. Sve prikupljene donacije konvoj će prevesti u domove žena i djece. Još jednom pokažimo veliko srce za one kojima je naša pomoć potrebna. 

 [više]

Čestitka 1./4. f razreda povodom Svjetskog dana kazališta

Autor: Andrijana Milak, 28. 3. 2022. 11:20

Svake se godine u ožujku, točnije 27. ožujka, obilježava Svjetski dan kazališta. Ovaj je projekt pokrenuo ITI ( Internacionalni teatarski institut), međunarodna UNESCO-va udruga kako bi promicao kazališnu umjetnost i ljubav prema kazalištu. Na navedeni se datum u tisućama kazališta prije predstave čita međunarodna poruka. U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta 1.- 4. f razred naše škole pripremio je pravu kazališnu predstavu: „Kraljevska pusa“ prema slikovnici Davida Mellinga koju možete pogledati na našim stranicama.

Uloge, naravno, tumače učenici posebnog razrednog odjela, a predstavu i video su pripremile učiteljica Kristijana Ferderbar Bućan i socijalna pedagoginja Monika Vlček Novosel uz pomoć pomoćnika u nastavi Hrvoja Topića. U pripremi scenografije sudjelovali su naša spremačica Marijana Žilić i domar Dejan Kostanjčar.

Pozivamo vas da pogledate kratku predstavu i što češće odlazite u kazalište.

 

 [više]

1. a razred obilježio Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Autor: Andrijana Milak, 28. 3. 2022. 10:46

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se 21. ožujka, a učenici 1. a razreda taj su dan zajedno s učiteljicom Lidijom Cvetko obilježiti na poseban način. Učenici u sklopu redovne nastave, ali i eTwinning projekta Memento prijateljstva, provode radionice na kojima uče o toleranciji, prihvaćanju različitosti, prijateljstvu, međusobnom pomaganju... Nakon nekoliko radionica, naučili su što je Down sindrom kako bi bolje razumjeli potrebe prijatelja iz razreda koji ima DS i mogli mu pomoći u svakodnevnim školskim situacijama. Dan su obilježili dizajniranjem i nošenjem rasparenih čarapica, sijanjem suncokreta i raznim drugim aktivnostima. Nakon svih provedenih radionica, rodila se ideja da i druge poduče o down sindromu i potaknu na razmišljanje te su snimili kratki poučni film. Odvojite nekoliko minuta i pogledajte i sami vrijedan uradak koji zbilja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Mi smo uživali, sigurni smo da ćete i vi! 

Svjetski dan osoba s Down sindromom, autor: Lidija Cvetko

 

 

 [više]

Državno prvenstvo u rukometu - 5. mjesto Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Milić Pešec, 27. 3. 2022. 17:24

https://skolski-sport.hr/

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u rukometu održalo se od 25. do 27. ožujka u Poreču. Naša školska rukometna ekipa stigla je do četvrtfinala te u konačnom poretku osvojila peto mjesto. Čestitamo učenicima Ivanu Babiću, Vici Badurini, Niki Skazliću, Roku Crvelinu, Domagoju Gajiću, Leonu Bari, Gregoru Čizmeku, Luki Raduloviću, Anti Udovičiću, Franu Sremiću, Anti Klikovcu, Lavu Miljkoviću, mentoru Nenadu Kljajiću i treneru Tinu Budiju.

 [više]

Doprvakinje grada Zagreba u stolnom tenisu i odlazak na državno prvenstvo

Autor: Željka Milić Pešec, 25. 3. 2022. 15:13

Prvenstvo Grada Zagreba u stolnom tenisu održalo se 25. ožujka u Zagrebačkom stolnoteniskom centru "Dragutin Šurbek". Ekipa učenica osvojila je drugo mjesto i time stekla pravo odlaska na Državno prvenstvo koje će se održati od 2. do 4. svibnja u Poreču. Čestitamo Martini, Petri, Anamariji i mentorici Anji Benjak.

   

 [više]

Učenik 4. f Ivano Doljan među pohvaljenim učenicima na međunarodnom likovnom natječaju

Autor: Andrijana Milak, 25. 3. 2022. 07:42

Početkom veljače OŠ Grigora Viteza i DV Iskrica iz Zagreba raspisali su likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti", a ovogodišnji motiv bila je poznata hrvatska književnica Ivana Brlić Mažuranić. Mentorica Kristijana Ferderbar Bućan prijavila je rad učenika Ivana Doljana, a organizacijski odbor Ivanovo je rješenje uvrstio među deset pohvaljenih radova u kategoriji 3.

Budući da se na ovogodišnji natječaj prijavio rekordan broj učenika iz cijele Hrvatske i inozemstva (iz škola je stiglo 2580 radova, a iz dječjih vrtića preko 800 radova),  uspjeh našeg učenika zbilja je poseban.

Čestitamo Ivanu!

 [više]

Svjetski dan pripovijedanja

Autor: Andrijana Milak, 24. 3. 2022. 11:31

Povodom Svjetskoga dana pripovijedanja, 20. ožujka učenici 7.c i 7.d razreda su s profesoricom Anom Župan na satu Hrvatskoga jezika prigodno pisali crtice i njima ukrasili drveća u kvartu kako bi na taj način istaknuli važnost te potaknuli druge na čitanje i pripovijedanje.

 [više]

Županijsko natjecanje - LIK 2022.

Autor: Andrijana Milak, 23. 3. 2022. 14:14

Na županijskom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2022. sudjelovali su učenici Klara Dropulić i Tom Slavica na kojem je Tom osvojio 1. mjesto i plasirao se na državnu razinu natjecanja pod mentorstvom profesorice Andree Jurković. Čestitamo učenicima i mentorici! 

                          Tom Slavica                         Klara Dropulić

 [više]

Finalistice na Prvenstvu grada Zagreba u odbojci i odlazak na Državno prvenstvo

Autor: Željka Milić Pešec, 19. 3. 2022. 10:03

Finale Prvenstva grada Zagreba u odbojci održat će se 7. travnja 2022. u Domu odbojke "Bojan Stranić". Natjecanje i dodjelu medalja možete pratiti uživo od 11:30 sati. Državno prvenstvo održat će se od 8.do 10. svibnja 2022. u Poreču. Čestitamo Franki, Ani P., Barbari, Nini, Korini, Lei, Luciji, Anđelki, Tonki, Asji, Ani K., Tei i mentorici Željki Milić Pešec.

 [više]

Zlatno srebro i odlazak na Državno prvenstvo u rukometu

Autor: Andrijana Milak, 17. 3. 2022. 09:18

Jako smo ponosni na uspjeh školske rukometne ekipe i što će predstavljati ime naše Škole na Državnom prvenstvu osnovnih škola u rukometu koje će se održati od 25. do 27. ožujka. Čestitamo ekipi na velikom uspjehu. Sretno, dečki! 

 [više]

Danas džeparac, sutra plaća

Autor: Andrijana Milak, 16. 3. 2022. 13:06

Udruga Štedopis organizirala je radionicu o financijskoj pismenosti u kojoj su sudjelovali učenici 5. b i 6. c razreda. Učenici su imali priliku poslušati i naučiti nešto više o novcu, valutama, kreditu, bankama i mnogim drugim pojmovima vezanima za financijsku pismenost. Na kraju radionice dobili su udžbenik namijenjen učenicima osnovne škole. Nadamo se da će ova radionica potaknuti učenike i roditelje na promišljanje i razgovor o financijama. 

 [više]

Školska natjecanja 2022.

Autor: Andrijana Milak, 14. 3. 2022. 09:46

I ove su godine mnogi učenici naše Škole sudjelovali na školskim natjecanjima iz svih predmeta. U nastavku se nalazi popis predmeta i učenika koji su se plasirali na županijsku razinu natjecanja. Od srca čestitamo učenicima i mentorima te im želimo puno uspjeha na daljnjim natjecanjima! 

 [više]

Doprvaci grada Zagreba u rukometu i odlazak na Državno prvenstvo

Autor: Željka Milić Pešec, 12. 3. 2022. 20:12

Završnica Prvenstva grada Zagreba u rukometu održala se 16. ožujka u sportskoj dvorani XV. gimnazije gdje je naša rukometna ekipa učenika odigrala finalnu utakmicu. Osvojili su drugo mjesto i time stekli pravo odlaska na Državno prvenstvo u Poreču od 25. do 27. ožujka. Čestitamo Anti K., Leonu, Franu, Niki, Lavu, Gregoru, Vici, Ivanu, Luki, Anti U., Roku, Domagoju i mentoru Nenadu Kljajiću.

 [više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Darka Bebić Štimac, 11. 3. 2022. 14:21

Poštovani roditelji predškolaraca,

započeli su upisi u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta sastoji se od liječničkog pregleda u Školskoj ambulanti i razgovora u Školi za procjenu spremnosti za školu. Školski obveznici su sva djeca koja do 1. travnja 2022. imaju navršenih 6 godina života. Termine za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred možete rezervirati putem aplikacije Terminko, a upute za korištenje detaljno su opisane unutar same aplikacije.

Utvrđivanje spremnosti za školu provodit će se tijekom travnja i svibnja 2022. na adresi Palinovečka 42., a nakon rezervacije termina nije potrebno najavljivati dolazak. Molimo vas da rezervirate termin u školi kojoj pripadate prema mjestu prebivališta!

 

Upisno područje Osnovne škole Alojzija Stepinca čine ulice: 
 • Cenkovečka ulica 48
 • Futoška
 • Horvaćanska cesta od broja 71 do 77
 • Kutnjački put
 • Kuzminečka od broja 8 do kraja i svi neparni brojevi
 • Lopatinečka neparni broj 19 i parni od 48 do 52
 • Malogorička
 • Mlake
 • Odžačka
 • Palanjačka
 • Palinovečka
 • Rudeška od broja 234 do kraja i od broja 169 do kraja
 • Vrbje od broja 30 do kraja i od broja 31 do kraja

 

Liječnički pregled obavlja se u Školskoj ambulanti (Dom zdravlja Gajevo - Jarun, Hrvoja Macanovića 2a) kod naše školske liječnice dr. Željke Štimac Miling, a termine također možete rezervirati putem aplikacije Terminko. Školsku liječnicu možete kontaktirati i pozivom na telefon 01/3831-541 (parnim danima prijepodne, neparnim danima poslijepodne).

 

Prijevremeni upis

Za djecu koja nisu školski obveznici, roditelj/skrbnik može podnijeti Gradskom uredu za obrazovanje Zahtjev za prijevremeni upis (najkasnije do 31. ožujka 2022. godine), nakon čega će dobiti Uvjerenje temeljem kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja za upis u prvi razred osnovne škole. Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dužan je osim Uvjerenja dostaviti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

 

Naši novi učenici, dobro nam došli!

 [više]

Izložba fotografija "Stvar je u detaljima"

Autor: Andrijana Milak, 2. 3. 2022. 16:15

Učenici 7.b razreda, Roko Baričević i Noa Žele, samostalno su osmislili i izradili internetsku stranicu na kojoj su organizirali virtualnu izložbu pod nazivom Stvar je u detaljima. Aktivnost je provodena u sklopu izvannastavne aktivnosti Snimatelji pod mentorstvom profesorice Kristine Pilić Ivkošić. Ovakva izložba primjer je ovladavanja digitalnom pismenošću, jednom od najvažnijih vještina 21. stoljeća. Ovo je primjer svima kako povezati učenje i zabavu koji rezultiraju sadržajno bogatim uradcima. Roko i Noa su izložbom popratili sve važne događaje u Školi koje su ovjekovječili prekrasnim fotografijama koje možete pogledati na poveznici:

Izložba "Stvar je u detaljima".

Pratite ih i dalje... smiley

 [više]

Maskenbal u Školi

Autor: Andrijana Milak, 1. 3. 2022. 11:19

Maškare

Karneval, karneval,

maskenbal, maskenbal!

Skidamo maske

koje nas gnjave,

na lice stavljamo

sad maske prave!

Pajo Kanižaj, Tričave pjesme  

Učenici i učitelji naše Škole su se povodom maskenbala, 1. ožujka, maskirali u različite likove, a učenici 7. i 8. razreda s profesoricom Andreom Jurković izrađivali različite maske. Djelić atmosfere možete vidjeti na fotografijama. 

 [više]

Terenska nastava u Vukovaru

Autor: Andrijana Milak, 22. 2. 2022. 09:36

Učenici osmih razreda su u sklopu projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru u organizaciji Ministarstva branitelja i Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, 18. veljače, boravili u Vukovaru. Učenici su se imali priliku upoznati sa značajem Domovinskoga rata i bitke za Vukovar koja je bila jedna od ključnih u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske. U jutarnjim satima učenici su razgledali postavu Memorijalnoga centra Domovinskoga rata Vukovar te odslušali predavanje Domovinski rat kroz koje su se poznali s tijekom ranih događanja u Vukovaru. Obišli su memorijalne lokacije: Spomen dom hrvatskih branitelja, Muzej vukovarske bolnice, Memorijalno groblje i Spomen dom Ovčaru. Također, u popodnevnim satima obišli su i Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Vukovarski vodotoranj.

 [više]

Likovni natječaj „Volim mlijeko“

Autor: Andrijana Milak, 22. 2. 2022. 09:07

Učenici 3.a i 3.c razreda sudjelovali su na likovnom natječaju „Volim mlijeko“ koje organizira Dukat d.d. Tema je bila Šuma, a Dukat će za svaki pristigli rad posaditi jedno stablo.

Rad učenice 3.a razreda Ele Lukičić odabran je i nagrađen kao jedan od 8 nagrađenih radova, između pristiglih više od 7 tisuća likovnih radova.

Čestitamo, Ela!

 

 [više]

Aktivnosti tijekom zimskog odmora učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrijana Milak, 18. 2. 2022. 19:09

Tijekom drugoga dijela zimskog odmora učenika u Školi su organizirane aktivnosti za učenike koje će se održavati od 21. do 25. veljače 2022. godine u prostorijama Škole. Raspored aktivnosti nalazi se u prilogu. Nastava počinje u ponedjeljak, 28. veljače.

 [više]

LiDraNo 2022.

Autor: Andrijana Milak, 18. 2. 2022. 13:32

Osnovna škola Alojzija Stepinca i ove je godine, 17. veljače, sudjelovala na općinskoj razini smotre LiDraNo 2022. kojoj je domaćin bila Osnovna škola Bartola Kašića. Sudjelovale su učenice Katja Širić (2.b), Iva Ćorluka (4.a), Frida Sremić (4.c), Leda Klisurić (4.c) i Vita Babić Šošić (5.b).

Na županijsku razinu smotre plasirale su se učenice Katja Širić s kazivanjem monologa Mogu li se snovi ostvariti? Ivane Vlahek pod mentorstvom učiteljice Lidije Jadrešić i Frida Sremić i Leda Klisurić s radijskom emisijom U prošlosti izumitelja pod mentorstvom učitelja Luke Gracina. Učenicima i mentorima čestitamo i želimo im puno daljnjeg uspjeha! 

 [više]

Poziv na e-Tribinu - PRITISAK VRŠNJAKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 15. 2. 2022. 12:13

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

dostavljamo vam poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom "Pritisak vršnjaka - je li baš uvijek negativan?", koja će se održati 22. veljače 2022. godine s početkom u 18 sati putem YouTube kanala. 

U nastavku možete pronaći navedeni poziv.

 

 

 

 [više]

Model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 2. 2022. 16:30

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A), Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika. Slijedom dostavljenih uputa o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama, dostavljamo vam poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U prilogu se nalaze obavijest za roditelje/skrbnike o samotestiranju učenika, obrazac za nepristanak na samotestiranje učenika, upute za uporabu testova za samotestiranje učenika i poveznice na ostale važne informacije koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo na službenoj stranici.

 

O mjeri samoizolacije učenika.

Koji učenici provode samotestiranje?

Kako se provodi mjera samotestiranja?

Postupak prilikom bliskog kontakta učenika.

Kako provesti postupak samotestiranja?

Najnovije preporuke: Postupanje s oboljelima, bliskim kontaktima oboljelih i prekid izolacije i karantene (ukidanje samoizolacije učenika) (12/2/2022).

 

 [više]

Stepinčevo u Stepincu

Autor: Andrijana Milak, 10. 2. 2022. 08:58

Učenici i učitelji i ove su godine prigodno obilježili spomendan blaženoga Alojzija Stepinca, 10. veljače, čije ime nosi naša Škola. Učenici nižih i viših razreda su na satima vjeronauka govorili o životu i radu Alojzija Stepinca, izrađivali plakate te crtali i zapisivali mudre misli koje su izvor životnoga nadahnuća. Učenik 8.b razreda osmislio je i izradio prekrasnu slikovnicu. Alojzije je svojim primjerom uvijek pokazivao susretljivost i ljubav prema onima koji trpe, a njegovo poznato geslo glasi In Te Domine, speravi što u prijevodu znači U Tebe se Gospodine, uzdam. Učenici nižih razreda izradili su zastavice s geslom koje su izvješene iznad ulaza u školsku knjižnicu. Hvala svima koji su svojim kreativnim idejama i trudom uveličali ovaj dan. Na fotografijama se nalaze vrijedni učenički radovi. 

 [više]

Odmorko - besplatne sportske aktivnosti tijekom drugog dijela zimskih praznika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 9. 2. 2022. 13:23

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

Školski sportski savez Grada Zagreba za vrijeme drugog dijela zimskog odmora učenika organizira besplatne sportske aktivnosti u sklopu programa Odmorko.

Učenicima su pripremili sljedeće sportske aktivnosti: slobodno klizanje, slobodno plivanje i usavršavanje plivačkih tehnika, kuglanje, taekwondo, squash, streljaštvo, mačevanje te škola preživljavanja u prirodi sa cjelodnevnim izletom na Sljeme.

Za aktivnosti slobodnog klizanja, slobodnog plivanja, usavršavanja plivačkih tehnika te škole preživljavanja u prirodi potrebne su prethodne prijave preko mrežne stranice<https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko&prijava=1> Saveza.

Sudjelovanje u aktivnostima je besplatno uz predočenje važeće iskaznice ili zahtjeva za izradu iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb.

Upute za izradu iskaznica nalaze se na sljedećoj poveznici<https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=iskaznice>.

Plakat sa programom nalazi se u privitku.

 

Program se provodi uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 [više]

Aktivnosti tijekom zimskog odmora učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Andrijana Milak, 28. 12. 2021. 17:34

Tijekom zimskog odmora učenika u Školi su organizirane aktivnosti za učenike koje će se održavati od 3. do 7. siječnja 2022. godine u prostorijama Škole. Raspored aktivnosti nalazi se u prilogu. 

 

 [više]

HO, HO, HO!!! Dragi roditelji i učenici, pozivamo vas da pogledate naše božićne čestitke i uživate u djeliću božićne čarolije koja je prisutna u našoj školi.

Autor: Andrijana Milak, 23. 12. 2021. 14:04

 [više]

Božićna čarolija u školi i prodajna izložba

Autor: Andrijana Milak, 23. 12. 2021. 13:49

 [više]

Blagdanska čestitka

Autor: Andrijana Milak, 23. 12. 2021. 13:05

 [više]

Adventski kalenDAR dobrote

Autor: Andrijana Milak, 22. 12. 2021. 12:08

Dragi roditelji,

zahvaljujemo vam se na sudjelovanju u humanitarnoj akciji kojom smo prikupljali prehrambene namirnice i higijenske potrepštine u periodu od 29. studenoga do 21. prosinca. Sve prikupljene donacije namijenjene su Caritasovoj socijalnoj trgovini. Od srca zahvaljujemo svima na nesebičnosti i ustrajnosti u humanitarnoj akciji koja je trajala gotovo mjesec dana. Svojim ste nesebičnim donacijama zasigurno razveselili više od 2000 korisnika Caritasove socijalne trgovine. Sve prikupljene donacije predali su učenica Frida Sremić, predsjednica 4.c razreda, s učiteljem Lukom Gracinom. Veselimo se budućim humanitarnim akcijama kojima ćemo razveseliti i druge sugrađane kojima je pomoć potrebna.

 [više]

Božićni sajam malih zadrugara

Autor: Andrijana Milak, 16. 12. 2021. 14:23

      

 [više]

Mali financijaši

Autor: Andrijana Milak, 16. 12. 2021. 13:52

Izvrsna suradnja Udruge FinSTART i naše škole nastavljena je i u ovoj nastavnoj godini kroz projekt "Mali financijaši". 

Održane su radionice 13. studenoga 2021. za učenike drugih razreda i 11. prosinca 2021. za učenike trećih i četvrtih razreda. Temeljni cilj Udruge razvoj je financijske pismenosti djece i mladih kroz razne edukacije. 

 [više]

Dječja kap dobrote za slatki dječji osmijeh

Autor: Andrijana Milak, 10. 12. 2021. 10:54

TKO? 6.e s razrednicom.
KADA? U petak, 10. prosinca 2021. u popodnevnim satima.
GDJE? Na Jarunu u Društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece "Mali zmaj".
ŠTO? Odnijeli smo prikupljene donacije slatkiša i družili se s njihovim zaposlenicima i volonterima te smo odlučili da ćemo i dalje surađivati.

 [više]

Prvaci grada Zagreba u Taekwondou

Autor: Željka Milić Pešec, 8. 12. 2021. 17:58

Na županijskom natjecanju Prvenstvu grada Zagreba u taekwondou školska je ekipa učenika osvojila 1. mjesto ekipno. Čestitamo Viti, Juri i Lucijanu na 1. mjestu, Marku i Grgi na 2. mjestu, Niki na 3. mjestu, Bruni, Marinu i Lovri na osvojenim bodovima za ukupan poredak između 29 ekipa osnovnih škola. Školska ekipa učenica osvojila je 7. mjesto ekipno. Čestitamo Franki na osvojenom 1. mjestu, Larisi na osvojenom 2. mjestu, Karli, Anji i Iskri na osvojenim bodovima za ukupan poredak između 48 ekipa osnovnih škola grada Zagreba. Pohvala voditeljima Mladenu Reiniću i Ivoni Skelin Reinić, roditeljima i mentorici Željki Milić Pešec.

 [više]

Dabar – međunarodno online natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Administrator , 8. 12. 2021. 14:13

Republika Hrvatska od 2016. godine uključena je u međunarodnu inicijativu Bebras (Dabar) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka. Osmislili su ih stručnjaci iz pedesetak zemalja, a od 2016. u izradi zadataka sudjeluju i hrvatske učiteljice i učitelji.

Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali u natjecanju Dabar: u kategorijama MikroDabar (1. i 2. razredi), MiliDabar (3. i 4. razredi), KiloDabar (5. i 6. razredi) i MegaDabar (7. i 8. razredi).

Donosimo popis naših učenika koji su ušli u 10% najboljih učenika u Republici Hrvatskoj u svojim kategorijama! Čestitamo!

 [više]

Večer matematike 2021.

Autor: Administrator , 7. 12. 2021. 11:22

Zahvaljujemo svim učenicima OŠ Alojzija Stepinca na sudjelovanju u obilježavanju Večeri matematike tijekom proteklog tjedna!

Ovdje pogledajte kako nam je bilo.

 [više]

Intervju s predsjednikom i potpredsjednicom Vijeća učenika

Autor: Administrator , 7. 12. 2021. 10:42

Dana 1. prosinca 2021. u predvorju Škole održala se konstituirajuća sjednica Vijeća učenika na kojoj su izabrani novi predstavnici. Novoizabrani predsjednik Vijeća učenika Nikola Meaški te njegova zamjenica Sara Velimirović podijelili su svoje dojmove sa članovima Novinarske skupine.

 [više]

Nagradna igra povodom blagdana sv. Nikole

Autor: Dorotea Toljan, 6. 12. 2021. 11:23

Dragi učenici, povodom blagdana svetog Nikole knjižničarka vam je pripremila jedan kratki kviz. On se sastoji od samo triju pitanja, no morate ga riješiti što prije kako biste osvojili nagradu jer se osim točnih odgovora gleda i brzina.

Više o tome i upute za sudjelovanje pogledajte ovdje.

 [više]

Adventski kalendar

Autor: Administrator , 3. 12. 2021. 17:25

U sklopu školskog projekta What's on the Christmas Menu? - Was steht auf dem Weihnachtstisch? učenice i učenici od 1. do 8. razreda pripremili su, zajedno sa svojim učiteljima Engleskog i Njemačkog jezika, dvojezični adventski kalendar koji nas još jednom podsjeća na dobre stare božićne običaje i recepture koje radosno sakupljamo oko blagdanskog stola. Možda ćemo svi zajedno pronaći ideju što bi se i ovog Božića moglo naći i na našem stolu. Želimo Vam svima sretan i nadasve veseo Advent!
Vaši Lojzeki!
 
 [više]

Što čujem - radionica o aktivnom slušanju

Autor: Iva Plejić, 3. 12. 2021. 14:00

U srijedu, 24. studenog, započeli smo s ciklusom radionica s krovnom temom: Razvoj socijalnih vještina kod učenika. Prvu radionicu za učenike 6. e razreda održala je psihologinja s temom: Što čujem? radionica o aktivnom slušanju. Učenici su kroz različite zanimljive vježbe i zadatke prepoznali koji su mogući nesporazumi u komunikaciji, opisivali su i davali primjere dobrog slušanja te primijetili važnost aktivnog slušanja u komunikaciji s drugima.

 [više]

OVISNOST O INTERNETU - ISTINA ILI MIT? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 1. 12. 2021. 11:51

Poštovani roditelji,

u nastavku vam dostavljamo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom "Ovisnost o internetu - istina ili mit", koja će se održati 14. prosinca 2021. godine s početkom u 18 sati putem Youtube kanala. 

Srdačan pozdrav!

 [više]

Adventski kalenDAR dobrote

Autor: Dorotea Toljan, 25. 11. 2021. 13:48

Adventski kalenDAR dobrote

Dragi učenici i roditelji,

nebrojeno puta do sada pokazali ste veliko srce nesebično sudjelujući u humanitarnim akcijama. Pozivamo vas da se i ovoga prosinca odazovete humanitarnoj akciji namijenjenoj korisnicima Caritasove socijalne trgovine. U priloženom kalendaru nalaze se namirnice i higijenske potrepštine koje nedostaju u trgovini. Kako bismo osigurali podjednaku zastupljenost svih namirnica, ove ćemo godine tijekom adventa prikupljati svaki dan određenu namirnicu, odnosno higijensku potrepštinu. Svoje donacije možete ostaviti ispred Škole, u Kuzminečkoj i Palinovečkoj svaki dan, a spremačice će ih odložiti u naše prostore.

Podijelimo radost blagdana pomažući drugima!

Osnovna škola Alojzija Stepinca

 [više]

Čestitke nagrađenoj učenici OŠ Alojzija Stepinca

Autor: Dorotea Toljan, 19. 11. 2021. 14:37

Literarni natječaj_21

I ove je godine, već tradicionalno, Lions club Vukovar raspisao literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom Napiši pjesmu i osvoji bicikl. Tema je bila "Vukovar turistički dragulj", a naša je učenica Vita Babić Šošić (5. b) među skoro 250 pjesama iz čak 71 osnovne škole osvojila 2. mjesto.

S ponosom čestitamo našoj učenici Viti i njezinoj mentorici Ani Župan!

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 18. 11.

Autor: Dorotea Toljan, 18. 11. 2021. 23:09

Vukovar_21

"Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad,  za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi."  Siniša Glavašević

 [više]

Međunarodni dan tolerancije - 16. 11.

Autor: Dorotea Toljan, 18. 11. 2021. 19:26

Dan tolerancije_21

Međunarodni dan tolerancije obilježavamo 16. studenog. Taj nas dan tjera da promislimo jesmo li i mi sami uvijek tolerantni prema drugima prema ljudima različitih nacionalnosti, vjeroispovijesti, svjetonazora, ideja, mogućnosti...

Učenici naše škole promišljali su o važnosti međusobne snošljivosti, boravkaši 3. a i 3. c razreda napravili su plakat, a u školskoj knjižnici osvanulo je nekoliko poticajnih misli.

Uvažavajmo i poštujmo jedni druge!

 [više]

Obavijest o nenastavnom danu

Autor: Administrator , 17. 11. 2021. 12:01

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

obavještavamo vas da je prema Godišnjem planu i programu Škole 19. studenoga 2021. nenastavni dan. Vidimo se u ponedjeljak u školi!

 [više]

Diploma školi za uspješno sudjelovanje u Tjednu školskog doručka 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 11. 11. 2021. 13:01

Hana Kostadinović, naša profesorica kemije, svojim je trudom i zalaganjem u radu s učenicima na nacionalnom projektu Tjedan školskog doručka 2021. školi priskrbila diplomu za uspješno sudjelovanje, a uvjereni smo da će njezini učenici još dugo pamtiti aktivnosti koje je za njih uz puno truda pripremila kako bi ih potaknula na razvoj zdravih prehrambenih navika. Zahvaljujemo joj na entuzijazmu, kao i učiteljicama Ani Župan, Andrijani Milak i Tajani Franceković, koje su s njom surađivale na projektu. 

 [više]

ORGANIZACIJA ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA OD 8. STUDENOGA 2021.

Autor: Darka Bebić Štimac, 4. 11. 2021. 13:44

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

obavještavamo vas da će se, slijedom Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba od 4. studenog 2021. godine, nastava za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba od ponedjeljka, 8. studenog 2021. organizirati prema modelu A, odnosno uživo. 

Vidimo se u školi!

 [više]

Čestitke nagrađenoj učenici OŠ Alojzija Stepinca

Autor: Dorotea Toljan, 3. 11. 2021. 11:49

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, proglašene na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu su hrvatski autori, odnosno hrvatska knjiga, stoga tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, dok je moto Ajmo hrvati se s knjigom!

U sklopu te manifestacije održan je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Šest autora traži čitatelja, a naša je učenica, Lota Perčin (4. c), na popisu pobjednika u zagrebačkim školskim knjižnicama.

S ponosom čestitamo našoj učenici Loti i želimo joj još puno uspjeha!

 [više]

ORGANIZACIJA ODGOJNO-OBRAZOVNOG RADA 4. I 5. STUDENOGA 2021.

Autor: Darka Bebić Štimac, 28. 10. 2021. 17:02

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

obavještavamo vas da će se na datume 4. i 5. studenoga 2021. nastava za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu.

 [više]

Maksimirski istraživači – U potrazi za blagom

Autor: Administrator , 28. 10. 2021. 08:54

Terenska_Maksimir21

26. listopada su učenici 3. a i 3. c razreda iskoristili sunčani jesenski dan i otišli na izvanučioničku nastavu u Maksimir da bi postali istraživači i pronašli blago. U školi su naučili da je jako važno znati snalaziti se u prostoru pa su u Maksimiru provjerili mogu li pomoću kompasa, karata i znakova u prirodi odrediti strane svijeta, kretati se u zadanom smjeru, slijediti upute i pronaći blago. Nakon zabavne potrage, izrade sunčanog sata i vodenog kompasa pronašli su blago. Veselju nije bilo kraja. Svaki razred osvojio je zlatnu medalju i diplomu za uspješno snalaženje u prostoru. 

 [više]

Terenska nastava Smiljan-Gospić

Autor: Administrator , 27. 10. 2021. 11:43

Terenska_Smiljan21
Dana 14. listopada 2021. učenici 7. razreda posjetili su Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle, grad Gospić te na kraju rijeku Gacku. Učenici su bili oduševljeni filmom o Nikoli Tesli, ali mnogi bi se složili da je u Smiljanu najzanimljivija znamenitost bila njegova rodna kuća. 

Nakon posjeta Smiljanu krenuli su prema Gospiću na ručak koji je bio vrlo ukusan. Glavno jelo bila je piletina s krumpirićima, a desert izvrsne palačinke s marmeladom. 

Nakon ručka prošetali su Gospićem uz slobodno vrijeme za istraživanje i razgledavanje grada. Zadnja postaja bio je izvor rijeke Gacke. Razgledali su mjesto te su u malom dućančiću kupili brašno iz starog mlina. 

Slijedio je povratak autobusom prema Zagrebu. Za vrijeme vožnje su slušala se glazba i svi su se dobro zabavljali. U Zagreb su stigli u večernjim satima, jako zadovoljni s terenskom nastavom.

 

Bruno Saucha, 7. c

 [više]

Čitateljski maraton

Autor: Ana Župan, 22. 10. 2021. 20:58

Mjesec hrvatske knjige obilježili smo sudjelovanjem u virtualnom čitateljskom maratonu Minuta za čitanje. Ovogodišnja je tema Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo, hrvati se knjigom. Cilj projekta je motivirati djecu kako bi čitala s voljom i radošću te tako stekla naviku svakodnevnog čitanja. Lojzeki, kako bi potaknuli druge na čitanje iz užitka, odabrali su najzanimljivije tekstove domaćih autora i pripremili svoju minutu čitanja.

Videozapise čitanja naglas zabilježili su polaznici izvannastavne aktivnosti Snimatelji, Roko Baričević i Noa Žele, s mentoricom Kristinom Pilić Ivkošić te učitelj Luka Gracin.

 [više]

Terenska nastava petih razreda u Turopolje i Šćitarjevo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 20. 10. 2021. 11:02

U utorak, 19. listopada, učenici petih razreda sa svojim razrednicama i predmetnim učiteljima otisnuli su se u pustolovinu terenske nastave. Posjetili su Veliku Goricu i muzej Turopolja sa stalnom postavom o običajima i životu u dvorcu. Obišli su i drvenu kapelu Sv. Barbare u Velikoj Mlaki, atraktivan primjer drvene sakralne arhitekture u nas. Putovanje su nastavili do Donje Lomnice i kurije Bedeković-Modić, kuće za odmor građene od hrastovih planjki na tradicionalan način. Obišli su arheološki lokalitet Andautoniju u Šćitarjevu, iskopine antičkog grada. Odmorili su se na seoskom gospodarstvu Ključić Brdu uz sunce i igru i puni dojmova vratili se kući.

 [više]

Podsjetnik na kviz za poticanje čitanja

Autor: Dorotea Toljan, 19. 10. 2021. 12:32

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2021. održava se Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Šest autora traži čitatelja. Kviz je podijeljen u tri skupine, a sastoji se od 15 pitanja s odgovorima o trima knjigama, trima spisateljicama i trima ilustratorima:

 • od 1. do 5. pitanja: knjiga Danijele Pavlek Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)
 • od 6. do 10. pitanja: knjiga Mladena Kopjara Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)
 • od 11. do 15. pitanja: knjiga Ivane Adlešić Pervan Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara).

*Za odgovor na 1., 7. i 10. pitanje potrebno je uključiti zvučnike.

Kviz se provodi online i moguće ga je riješiti još nekoliko dana, do 22. listopada 2021.

Sretno!

 

 [više]

Dani kruha 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dorotea Toljan, 18. 10. 2021. 12:01

Dani kruha

Dani kruha obilježavaju se svake godine tijekom listopada kao dani zahvalnosti za plodove zemlje. S tim ciljem u našoj su školi i ove godine učenici upoznati s nastajanjem kruha, vrstama voća i plodova zemlje te im je skrenuta pozornost na važnost zdrave prehrane. Ispred Knjižnice postavljeni su plakati plodova zemlje, kruha, krušnih proizvoda i različitog sjemenja koje su učenici marljivo izradili. Ti su radovi jasan dokaz njihove maštovitosti i kreativnosti. Zbog trenutne epidemiološke situacije u petak, 15. listopada, slavilo se unutar pojedinog razreda, a djelić atmosfere možete vidjeti na fotografijama.

 

 [više]

Haiku poezija 6.e u Zborniku!!

Autor: Administrator , 15. 10. 2021. 14:07

Da je situacija normalna, slavili bismo ovu vijest prije dvije godine, kada su i nastale pjesme koje su sudjelovale na natječaju „Na jezera, tri, iz bajke“, dok je 6.e bio 4.e.

Natječaj je ove godine završio i učenici koji su sudjelovali pozvani su na druženje u Fužine.

Nažalost, nisu svi učenici mogli doći, ali imali smo svoje predstavnike.

Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima (Nini Balen, Bruni Bogdanović, Eni Lapić, Marku Lončaru, Lei Rostohar i Angelini Pašalić) na sudjelovanju i nadamo se da im je haiku pjesništvo probudilo ljubav prema stvaranju poezije. Također zahvaljujemo roditeljima nagrađene učenice Ene Lukšić koji su nam omogućili odlazak u Fužine.

Primjerak Zbornika nalazi se u našoj školskoj knjižnici, a našim učenicima želimo još puno uspjeha i da jednom u knjižnici uhvatimo autorsku knjigu jednoga od njih.

 

Više o samom natječaju pročitajte na stranicama Novoga lista.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/gorski-kotar/na-jezera-tri-iz-bajke-nakon-prisilne-stanke-zbog-korone-u-fuzinama-se-opet-okupili-haiku-pjesnici/

 

 [više]

Čestitka nagrađenoj učiteljici OŠ Alojzija Stepinca

Autor: Darka Bebić Štimac, 13. 10. 2021. 12:31

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o godišnjem nagrađivanju najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika kojih je ove godine čak 511.

S ponosom čestitamo našoj nagrađenoj učiteljici Lidiji Cvetko i želimo joj još puno profesionalnih i osobnih uspjeha! 

 [više]

Jedna kuna na dan, psićima hrana na dar

Autor: Administrator , 10. 10. 2021. 18:35

 

Sve je počelo jednom plemenitom idejom koja je naišla na mnoga otvorena srca.

Učenici i djelatnici Osnovne škole Alojzija Stepinca provodili su humanitarnu akciju pod sloganom „Jedna kuna na dan, psićima hrana na dar“  u periodu od 13. rujna do 1. listopada 2021. godine. Za sva prikupljena donirana sredstva kupili smo hranu, koju smo zatim donirali Skloništu za napuštene životinje Grada Zagreba „Dumovec“. Interes i odaziv učenika nije nas nimalo iznenadio. Učenici su bili sretni što mogu pomoći psićima u Dumovcu i time pokazali još jednom da imaju veliko srce. Predstavnici 2.e Roko i 4.c Frida, učitelja nositelja aktivnosti Sanje Buljeta i Luke Gracina su u ime Škole i svih učenika Škole dostavili hranu 4.10.2021. godine na vrata Skloništu za napuštene životinje Grada Zagreba „Dumovec“ te na taj način obilježili Svjetski dan zaštite životinja.

 [više]

Dan europskih jezika

Autor: Administrator , 6. 10. 2021. 15:24

U sklopu Dana europskih jezika 26. rujna učenice i učenici OŠ Alojzija Stepinca sudjelovali su u školskom projektu Jezici su naše bogatstvo kojeg su proveli učitelji Engleskog i Njemačkog jezika s učenicima nižih i viših razreda. Učenici nižih razreda imali su zadatak odabrati i istražiti jednu ili više europskih zemalja kao i nekoliko riječi ili ključnih izraza na tim jezicima. Prikupljene radove prezentirali su u obliku plakata. Učenici  viših razreda sudjelovali su na dvojezičnom kvizu vezanom za sve europske jezike kao i za kulturna obilježja Europe. Učenici s najboljim rezultatima nagrađeni su simboličnim nagradama za izvrsno poznavanje europskih jezika i kulture. Sve učeničke radove kao i kvizove možete pogledati na sljedećoj Padlet stranici:

https://padlet.com/kristinapilic/la96uc4scqyf39qh

 [više]

ODMORKO NA SLJEMENU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 5. 10. 2021. 11:19

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

pred nama je novi program od četiri izleta koji će započeti 16. listopada 2021. godine. 

Program Odmorko na Sljemenu organiziran je u suradnji sa Školom preživljavanja u prirodi Agram i besplatan je za sve učenike osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba. 

Za sudjelovanje u programu potrebna je iskaznica Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb ili ovjereni zahtjev za izradu iskaznice. 

Obzirom da je broj mjesta za svaki izlet ograničen potrebne su prethodne prijave preko mrežne stranice Saveza na sljedećoj poveznici.

Program sa svim informacijama nalazi se u privitku, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na 01 4816 340 ili na info@odmorko.hr.

 [više]

Jedna kuna svaki dan - psićima hrana na dar u 2. e

Autor: Administrator , 30. 9. 2021. 10:46

Učenici 2.e razreda su tijekom mjeseca rujna kroz razne aktivnosti razvijali humanost, empatiju, ljubav prema životinjama te društvenu odgovornost prema napuštenim psima.

U sklopu humanitarne akcije JEDNA KUNA SVAKI DAN, PSIĆIMA HRANA NA DAR izradili su svoju kasicu p(r)asicu i štedjeli novčiće koje su zatim donirali.

Povezali su sadržaje iz nekoliko predmeta, pisali su igrokaz, stvarali likovne radove te sve povezali sa školskim projektom HRANA.

Učenici su uživali u svim navedenim aktivnostima, sretni što su zajedničkim srcem nahranili i razveselili mnoge psiće. 

 [više]

Terenska nastava u Stubici

Autor: Administrator , 28. 9. 2021. 08:44

U petak 24. rujna učenici šestih razreda sa svojim razrednicama i predmetnim učiteljima otisnuli su se u pustolovinu terenske nastave. Posjetili su Gornju i Donju Stubicu, sudjelovali na 10. znanstvenom pikniku organiziranom pokraj dvorca Oršić, razgledali stalni postav u Muzeju seljačke bune i izložbu Industrijske baštine Zagorja. Posjetili su i spomenik Seljačkoj buni, razgledali staru Gupčevu lipu i mig hrabrog pilota iz Domovinskoga rata Rudolfa Perešina. Sunčano i toplo vrijeme, bogat program terenske nastave i prijateljsko ozračje učinili su ovaj dan nezaboravnim, osobito što je ovo prvi izlazak iz škole nakon dugo vremena u pandemijskim mjerama.

 [više]

Kids CRO Race - virtualna dječja biciklistička utrka

Autor: Darka Bebić Štimac, 27. 9. 2021. 15:27

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

obavještavamo vas o održavanju međunarodne biciklističke utrke u Gradu Zagrebu i virtualne dječje biciklističke utrke Kids CRO Race uz edukativno-informativne radionice u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje će se održati u nedjelju, 3. listopada 2021. s početkom u 11.30 sati na lokaciji Trg Republike Hrvatske.

Na pozornici će biti postavljeni biciklistički trenažeri koji se međusobno povezuju te na ekranu reproduciraju animaciju biciklističke utrke. Svi trenažeri imaju isti protokol opterećenja te djeca startaju virtualnu biciklističku utrku koja se prikazuje na ekranu, a publika je može pratiti i bodriti natjecatelje. Utrka Kids CRO Race namijenjena je djeci školskog uzrasta u dvije kategorije, i to za uzrast 9-10 godina i 11-12 godina. Cilj je virtualne utrke za djecu potaknuti što više njih na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

 

 [više]

Voće i povrće na vratima učionica

Autor: Administrator , 24. 9. 2021. 11:05

U sklopu godišnjeg školskog projekta Hrana, razredni odjeli od 2. do 4. razreda ukrasili su natpise vrata svojih učionica veselim ilustracijama voća i povrća.

Koje se sve voće, a koje povrće ušuljalo u naše učionice i što nam poručuju, saznajte iz pjesme i ilustracije.

 [više]

Izvrstan rezultat Adriana Požege u finalu Hippo natjecanja

Autor: Administrator , 24. 9. 2021. 08:13

Nakon što je postigao izvrsne rezultate u prvom krugu natjecanja, a nastavio ih i u polufinalnom krugu, učenik Adrian Požega sve je lijepo zaokružio izvrsnim 5. mjestom u finalu.

Finale Hippo natjecanja, međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika, ove je godine održano u Lidu di Jesolo, u Italiji. U prvom krugu natjecanja sudjelovalo je preko 45 tisuća učenika iz cijeloga svijeta, a samo su najbolji dobili priliku sudjelovati u finalu.

Adrian i njegova mentorica, Doris Korade, proveli su tri dana u Italiji gdje je Adrian rješavao zadatke čitanja i slušanja s razumijevanjem, Hippo test te je na kraju pokazao svoju sposobnost govora na engleskom jeziku.

Izuzetno smo ponosni na ovaj veliki Adrianov rezultat te čestitamo njemu i mentorici, a zahvaljujemo i Adrianovim roditeljima na podršci i pomoći!

 

 [više]

Sat kušanja voća i povrća

Autor: Administrator , 17. 9. 2021. 12:08

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede naša je škola odabrana za provođenje pratećih obrazovnih mjera Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za školsku godinu 2021./2022. Ovo je ujedno bila jedna od uvodnih aktivnosti u naš godišnji školski projekt Hrana.

      Aktivnost Sat kušanja voća i povrća održana je u petak 17. rujna 2021. u Kuzminečkoj za učenike 2. a i 2. b razreda. Gospodin Joško Bubalo iz Ministarstva poljoprivrede i njegove suradnice Ana i Nikolina podijelile su učenicima sezonsko voće - kruške i jabuke, koje su učenici kušali. Uz kušanje, razgovarali su o važnosti voća u zdravoj prehrani. Saznali su da su kušali vrste jabuke gala i sirius te krušku viljemovku. Učenici su predavačima postavili brojna pitanja poput utječe li boja na okus i kvalitetu voća, je li zdravija jabuka u kojoj se nalazi crv ili ona bez njega, kada je najbolje ubrati voće kako bi stiglo do potrošača zrelo i još mnoga druga...

Veselimo se novom kušanju!

 [više]

Dobro došli, prvašići!

Autor: Administrator , 12. 9. 2021. 19:03

Doček novog naraštaja učenika prvih razreda najsvečaniji je događaj u životu svake škole. Tako je bilo i 6. rujna 2021. kada je su vesela lica novih prvašića ispunila školsko predvorje . 

   Dobrodošlicu učenicima poželjela je ravnateljica Darka Bebić Štimac, a nakon toga su učiteljice prvih razreda prozvale svoje nove učenike i odvele ih u učionice. 

Želimo im mnogo znanja, radosti, novih druženja!

 [više]

Jedna kuna svaki dan, psićima hrana na dar

Autor: Administrator , 8. 9. 2021. 09:53

Dragi naši učenici i roditelji,

od 13. rujna do 1. listopada učenici OŠ Alojzija Stepinca mogu sudjelovati u humanitarnoj akciji Jedna kuna svaki dan, psićima hrana na dar.

Svaki radni dan sljedeća tri tjedna potrebno je izdvojiti jednu kunu, ukupno 15 kn po učeniku. U humanitarnoj akciji koja je neobavezna, želja nam je razvijati humanost, empatiju, ljubav prema životinjama te društvenu odgovornost prema napuštenim psima.

Za prikupljeni novac kupili bismo hranu za pse u Dumovcu - skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba i na taj način barem malo učinili psima život ugodnijim. 

 [više]

VELIKA HVALA OSOBLJU ŠKOLE I NAŠIM GLADIJATORIMA

Autor: Administrator , 6. 9. 2021. 16:23

Budući da već drugu godinu zaredom zbog epidemioloških mjera selimo kompletan namještaj i nastavna pomagala iz matične školske zgrade u dislocirani objekt i obratno, ovim putem još jedanput zahvaljujemo cijelom našem osoblju i boksačkom klubu Gladijatori, koji su nesebično odvojili svoje slobodno vrijeme, zasukali rukave i sve obavili u rekordnom roku kako bi naši učenici neometano krenuli u nove pobjede. Ovo je još jedan primjer lijepe suradnje Škole i članova naše uže zajednice. Hvala na trudu i podršci!

 [više]

GOETHE-ZERTIFIKAT FIT IN DEUTSCH A1 / A2 I U NAŠOJ ŠKOLI! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Darka Bebić Štimac, 6. 9. 2021. 11:19