preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Kids CRO Race - virtualna dječja biciklistička utrka

Autor: Darka Bebić Štimac, 27. 9. 2021.

Poštovani roditelji, dragi naši učenici,

obavještavamo vas o održavanju međunarodne biciklističke utrke u Gradu Zagrebu i virtualne dječje biciklističke utrke Kids CRO Race uz edukativno-informativne radionice u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koje će se održati u nedjelju, 3. listopada 2021. s početkom u 11.30 sati na lokaciji Trg Republike Hrvatske.

Na pozornici će biti postavljeni biciklistički trenažeri koji se međusobno povezuju te na ekranu reproduciraju animaciju biciklističke utrke. Svi trenažeri imaju isti protokol opterećenja te djeca startaju virtualnu biciklističku utrku koja se prikazuje na ekranu, a publika je može pratiti i bodriti natjecatelje. Utrka Kids CRO Race namijenjena je djeci školskog uzrasta u dvije kategorije, i to za uzrast 9-10 godina i 11-12 godina. Cilj je virtualne utrke za djecu potaknuti što više njih na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju