preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Čestitke nagrađenoj učenici OŠ Alojzija Stepinca

Autor: Dorotea Toljan, 3. 11. 2021.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, proglašene na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu su hrvatski autori, odnosno hrvatska knjiga, stoga tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, dok je moto Ajmo hrvati se s knjigom!

U sklopu te manifestacije održan je i Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom Šest autora traži čitatelja, a naša je učenica, Lota Perčin (4. c), na popisu pobjednika u zagrebačkim školskim knjižnicama.

S ponosom čestitamo našoj učenici Loti i želimo joj još puno uspjeha!

Više o samom kvizu na https://www.mhk.hr/kviz/uvod.

Završna svečanost kviza održat će se 15. studenoga 2021. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige, no s ograničenim brojem uzvanika zbog epidemioloških prilika. Djeca će javno izvlačenje nagrada moći pratiti na YouTube kanalu Knjižnica grada Zagreba. Glavna je nagrada bežični zvučnik Sony BT, a za prva tri mjesta osigurana je po jedna ilustracija iz knjiga predstavljenih kvizom (od ilustratora Vande Čižmek, Davora Pavelića i Branke Hollingsworth), koje će se dijeliti uz prigodne darove za glavnu i utješne nagrade.
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju