preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 18. 11.

Autor: Dorotea Toljan, 18. 11. 2021.

"Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad,  za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi."  Siniša Glavašević

OŠ Alojzija Stepinca prigodno je obilježila Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na ulazu u Palinovečku 42 i Kuzminečku 14 nalaze se plakati u obliku poznatog vodotornja, a ispred glavne zgrade postavljeni su lampaši u obliku broja 30, koji simbolizira obljetnicu stradanja. Na karti Hrvatske lampicama su označena mjesta stradalih te je istaknuta poruka: I u mojoj školi Vukovar svijetli.

Predvorje Škole ispunjeno je brojnim učeničkim radovima, a pojedini su učenici obilježavanju doprinijeli i čitanjem radova prigodnih za ovu temu preko razglasa u 9 sati. Kako je protekao cijeli dan, pogledajte u videu koji je napravila naša profesorica Melita Hladnik: https://youtu.be/s6gosLBIfuY.