preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Hippo Olympiad natjecanje

Autor: Andrijana Milak, 8. 6. 2022.

Hippo natjecanje, koje je ove godine obilježilo 10. godinu održavanja, u prvom je krugu imalo preko 60 000 sudionika iz cijeloga svijeta. Učenici naše Škole, sada već tradicionalno, postigli su izvrsne rezultate. Natjecanje je bilo podijeljeno na četiri kruga: preliminarni krug, polufinalni krug (državno finale), europsko finale te svjetsko finale. Na državno finale u kategoriji Hippo 1 plasirala se učenica Martina Babić koja je osvojila 4. mjesto u preliminarnom krugu na razini Hrvatske pod mentorstvom profesorice Karle Špiranec. U kategoriji Hippo 2 plasirao se učenik Adrian Požega koji je u preliminarnom krugu osvojio najveći mogući broj bodova i 1. mjesto na razni Hrvatske. Učenice Sara Velimirović, Tia Starčević i Lea Martinović osvojile su 2. mjesto te učenici Ivan Kolbabek 7. mjesto Niko Bogdan 9. mjesto pod mentorstvom profesorice Doris Korade.

U kategoriji Hippo 3 plasirale su se Tea Knez i Marta Novak ostvarivši drugi i treći najbolji rezultat na razini Hrvatske u preliminarnom krugu pod mentorstvom profesora Brune Volarića. Na europsko finale plasirao se Adrian Požega te je sa svojom mentoricom proveo tri dana u Italiji u kojoj je svoje znanje odmjerio s natjecateljima iz čitave Europe. Adrianu je ovo druga godina zaredom u kojoj je postigao ovako izvrsne rezultate. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno sreće i sljedeće godine!


 
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju