preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

GOETHE-ZERTIFIKAT FIT IN DEUTSCH A1 / A2 I U NAŠOJ ŠKOLI!

Autor: Darka Bebić Štimac, 6. 9. 2021.

U školskoj godini 2020./2021. započela je suradnja s Goethe-Institutom, kulturnom ustanovom Savezne Republike Njemačke koja djeluje diljem svijeta. (https://www.goethe.de/ins/hr/hr/index.html )

Učenici sedmih i osmih razreda (ukupno 53 učenika, 33 učenika sedmih i ­­23 osmih) pristupili su 15. lipnja 2021. međunarodnom ispitu Fit in Deutsch (A1 razina). Izuzetno smo ponosni na naše učenike jer su svi položili ispit, a njih 25 položilo je ispit ocjenom odličan te imaju mogućnost besplatno pristupiti polaganju ispita A2 razine u prvoj polovici školske godine 2021./2022.

Škola je time ostvarila blisku suradnju s Goethe institutom te postala njezina partner škola koja će nastaviti s projektom Fit in Deutsch u svojem daljnjem radu. Potvrde o položenom ispitu (certifikati) stigli su na školu pa ih učenici bivših 8. razreda mogu podići u Tajništvu, a učenici ovogodišnjih osmih razreda dobit će certifkate u prvom tjednu škole. Naše učiteljice Njemačkog jezika Karmela Jokić i Kristina Pilić dobile su kao nagradu za uspješno promicanje učenja njemačkog jezika stipendiju za ljetno usavršavanje na Međunarodnom skupu učitelja Njemačkog jezika u Beču (XVII. Internationale Tagung der Deutschleherinnen und Deutschlehrer) u kolovozu 2022. godine.

U prilogu je dopis Goethe instituta u kojem se Institut zahvaljuje na vrlo uspješnoj suradnji.

Čestitamo od srca našim učenicima i učiteljicama!


Priloženi dokumenti:
Pismo_zahvale_Goethe-Institut_Kroatien.pdf (733.37 KB)


CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju