preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Mali financijaši

Autor: Andrijana Milak, 16. 12. 2021.

Izvrsna suradnja Udruge FinSTART i naše škole nastavljena je i u ovoj nastavnoj godini kroz projekt "Mali financijaši". 

Održane su radionice 13. studenoga 2021. za učenike drugih razreda i 11. prosinca 2021. za učenike trećih i četvrtih razreda. Temeljni cilj Udruge razvoj je financijske pismenosti djece i mladih kroz razne edukacije. 

Projekt je osmišljen kao niz igara koje se međusobno nadovezuju te djeca kroz njih uče o najosnovnijim pojmovima u području financijske pismenosti. Prilikom igre, djeca imaju priliku pokazati primjenu naučenog i otvoreno iznositi svoja razmišljanja.

Projekt se dijeli na dva programa: za mlađe učenike drugog razreda te starije učenike trećih i četvrtih razreda. Razlog dijeljenja projekta je prilagodba dobi i razumijevanju učenika te stečenih kompetencija u školi. Radionice za mlađe učenike temelje se na igri i jednostavnosti, dok stariji učenici rješavaju složenije zadatke u kojima iznose vlastita razmišljanja.

Kroz predviđeno trajanje aktivnosti od 3 sata, učenici imaju priliku naučiti razliku između osnovnih želja i potreba, što je to novac i kako ga koristimo, zašto je važna štednja i gdje možemo štedjeti te kako se ponašati pametno prilikom kupovine.

Kroz pet različitih igara upoznali su osnovne financijske pojmove, kako cijeniti novac te kako razlikovati svoje želje, stvarne potrebe i mogućnosti. Upoznali su se i sa štednjom te kako pametno raspodijeliti novac kojim raspolažu.

 

 

Učenici su pokazali interes za nova slična druženja gdje bi i dalje širili svoja znanja te jačali svoje sposobnosti vezane za raspolaganje i upravljanjem novcem. Radionice su besplatne za učenike naše škole, a jedna od voditeljica ujedno je naša bivša učenica, Lorena Šikoronja.

Veselimo se ponovnom susretu sa simpatičnim članicama tima, kao i stjecanju znanja o sveprisutnim novčićima.
UPISI U 1. RAZRED

ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju