preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Natjecanja
Vremenik natjecanja - AZOO

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je Vremenik natjecanja i smotri za školsku godinu 2021./2022. Možete ga pogledati u prilogu.


Natjecanja - vijesti

Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica" 2022.

Autor: Ružica Lukić, 18. 2. 2022. 10:51

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17. ožujka 2022. godine će se po dvadeset i četvrti put održati Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica". Učenici koji su se prijavili na natjecanje više informacija mogu saznati ovdje ili kod svog učitelja matematike.

 

 [više]

Rezultati školskog Natjecanja iz matematike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Lukić, 15. 2. 2022. 14:00

15. veljače 2022. godine održano je školsko natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 85 učenika naše škole. Rezultate natjecanja za naše učenike možete pogledati klikom na poveznice..

8. RAZRED

7. RAZRED

6. RAZRED

5. RAZRED

4. RAZRED

* NAPOMENA - Maksimalan broj bodova u svakoj razini je 50 bodova, od toga prvih 5 zadataka nosi po 6 bodova, a 6. i 7. zadatak nose po 10 bodova.

Ukupni rezultati i utvrđivanje praga i popisa pozvanih na županijsko natjecanje bit će objavljeni do 25. veljače 2022. godine u 12 sati na mrežnima stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje i Matematičkih natjecanja.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Klokan bez granica

Međunarodno matematičko natjecanje

"Klokan bez granica"

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva svake godine po mogućnosti trećeg četvrtka u ožujku u 12 sati i 30 minuta održava se Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Testovi, rješenja zadataka i rezultati najbolje plasiranih (nagrađenih) učenika redovno se nakon svakog natjecanja objavljuju na mrežnim stranicama HMD-a, a ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole nakon preuzimanja nagrada. 

"Klokani bez granica"

Udruga "Klokani bez granica" međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija igre - natjecanja "Matematički klokan" koja popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

Igra/natjecanje

Moto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama i provodi se u matičnoj školi sudionika - natjecatelja. Sastoji se od 12, odnosno 24 zadatka, ovisno o dobi natjecatelja. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Službeni su jezici "Klokana" francuski i engleski, a pitanja su prevedena na jezike zemalja sudionica. Igra/natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima. Najmanje polovina prikupljene svote mora se potrošiti za nagrade najboljima.


MatLiga
MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.
 
Učenici osnovne škole se mogu natjecati u četveročlanim ili dvočlanim ekipama. Ekipu od dva člana čine učenici istog razreda iz iste škole. Moguće je nekog člana zamijeniti učenikom iz istog ili nižeg razreda. Ekipu od četiri člana čine iste škole i to: u kategoriji nižih razreda čine ju po dva učenika trećih i četvrtih razreda, a u kategoriji viših razreda ekipu čini po jedan učenik od petog do osmog razreda. Moguće je neke članove zamijeniti učenicima iz nižeg razreda.
 
 
PROVEDBA NATJECANJA:
 
Povjerenik prijavljuje ekipe svoje škole. Za sudjelovanje u natjecanju plaća se kotizacija:
- 160 kn za cijelu ligu ili 40 kn po jednom kolu za jednu ekipu MAT 2-lige.
 
Natjecanje se odvija u matičnoj školi i provodi kroz četiri kola tijekom školske godine.
 
MAT liga 2020./2021.
- jesensko kolo – 8. listopada 2020. za RN (u Školi); 10. listopada 2020. za PN (online)
- zimsko kolo – 10. prosinca 2020. za RN (u Školi); 12. prosinca 2020. za PN (online)
- proljetno kolo  – 4. ožujka 2021. za RN (u Školi); 6. ožujka 2021. za RN (online)
- ljetno kolo – ?

ATOM liga

ATOM liga ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Organizator je natjecanja MAT, obrt za poduku, vlasnice prof. matematike Maje Zelčić.

 

Ekipa se sastoji od tri člana istog razreda (generacije) iz iste škole. 

 

Tijekom školske godine provode se dva kola:

zimsko: 6. studenoga 2019.

proljetno: 1. travnja 2020.

 

Više o natjecanju ATOM liga možete pročitati na službenoj mrežnoj stranici natjecanja.


Static HTML

UPISI U SREDNJU ŠKOLU
ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju