2019-10-22 19:49:19

Dan kruha

Dan kruha obilježili smo 18. listopada na obje lokaciji; u Kuzminečkoj i u Palinovečkoj.

Različitim aktivnostima učenici su se prisjetili značenja kruha i koraka koje je potrebno prijeći da bi se kruh našao na našim stolovima. Izrađivali su stripove, crtali kruh, pisali pjesme o njemu. Učenici prvih razreda posjetili su posjed Contesa u Draganiću i kroz program Biraj svoju ulogu sudjelovali u radionicama Pekmez bal i jesenski plodovi  i Od zrna do pogače.

U školi učenici su priredili prigodnu izložbu pekarskih proizvoda, kruha i kolača koje su ispekle vrijedne mame i bake. Nakon kratkog recitala O kruhu je riječ koji su izvele učenice osmih razreda, učenici su pristupili blagovanju. Sav kruh, peciva i kolači koji nisu pojedeni, odneseni su u Pučku kuhinju Misionarki ljubavi - Sestara Majke Terezije gdje će biti podijeljen potrebitima. 

Kruh je veliko dijeljenje kaže pjesnik u recitalu o kruhu. I ovaj put je bilo tako, naši učenici i njihovi roditelji nesebično su se odazvali humanitarnoj akciji i u donijeli u Školu velike količine nekvarljive hrane koja je proslijeđena Socijlanom dućanu Gradskog društva Crvenog križa odakle će doći do naših sugrađana kojima je potrebna pomoć.


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb