2020-02-05 18:03:28

Natječaj "Školski sport i olimpijski pokret"

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već devetu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  provodi se pod nazivom Piktogram i trajati će od 03. veljače 2019. do 30. ožujka 2020. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg likovnog uratka na temu Piktogram.

NATJEČAJ „ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET“ pod nazivom „Piktogram“

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već devetu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  provodi se pod nazivom Piktogram i trajati će od 03. veljače 2019. do 30. ožujka 2020. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg likovnog uratka na temu Piktogram na temelju pravila utvrđenih Sporazumom o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja.

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se može javiti školsko sportsko društva iz Republike Hrvatske

b) natječaj je organiziran u 2 kategorije:

kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda osnovnih škola RH) kategorija srednjih škola

c) svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati samo pod jednom kategorijom

d) likovni uradak treba biti na temu Piktogram (u prilogu natječaja nalazi se materijal o piktogramima koji će učenicima približiti što su to piktogrami te koje vizualne elemente sadržavaju); učenici trebaju osmisliti i izraditi 4 piktograma za olimpijske ili neolimpijske sportove po izboru

e) likovni uradak treba biti izveden u tehnici kolaža i formata 70 x 50 cm

f) svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture (voditelja školskog sportskog društva), profesora likovne kulture te ostalih nastavnika i djelatnika organizira natječaj na školskoj razini te odabire dva likovna rada koji će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Piktogram“

g) svaka škola šalje po dva najbolja likovna rada

i) Ocjenjivački sud, sastoji se od tri člana, jednog člana na prijedlog HŠSS-a i dva člana na prijedlog HOA-e te će odabrati pobjednike natječaja u obje kategorije najkasnije do 24. travnja 2020. godine.

NAGRADE:

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn.

Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn.

Pristigli radovi bit će izloženi kao izložba na završnicama Državnog prvenstva školskih sportskih društava za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2019./ 2020., objavljeni na internetskim stranicama i društvenim mrežama HŠSS-a i HOO-a te u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb