2020-07-17 16:00:45

Hrvatska matematička olimpijada za kadete 2020.

Hrvatska matematička olimpijada za kadete (HMOK) je natjecanje za učenike 4., 5. i 6. razreda osnovne škole kojem je cilj popularizacija matematike i poticanje izvrsnosti u ranoj dobi. Ovaj novi oblik natjecanja organizira Hrvatsko matematičko društvo u suradnji s lokalnim partnerima. 

Pravo sudjelovanja na natjecanju ostvarila su čak tri učenika 5. razreda naše Škole i ostvarili izvrsne rezultate.

Natjecanje je organizirano u dva kola, a pravo sudjelovanja ostvarili su učenici 4., 5. i 6. razreda osnovne škole iz cijele Hrvatske ovisno o ostvarenom uspjehu na županijskom Natjecanju iz matematike.

Prvi krug HMOK-a održan je 6. lipnja 2020. Među učenicima 5. razreda bili su i naši učenici Roko Baričević, Roko Crvelin i Fran Pilipović. Sva trojica su bili uspješni i prošli u drugi krug natjecanja koje je održano 23. lipnja 2020., a čak dvojica od njih su među prvih 10.

Fran Pilipović ostvario je 1. mjesto, a Roko Barićević 6. mjesto među učenicima 5. razreda koji su sudjelovali na HMOK 2020

Ovo je za naše mlade matematičare bila izvrsna godina, jer pored ovog uspjeha Roko Crvelin i Fran Pilipović su kao tim osvojili i prvo mjesto među timovima učenika 5. razreda iz cijele Hrvatske na natjecanju MAT liga.

Čestitamo dečkima, ponosni smo na njihove uspjehe i veselimo se daljnjem radu s njima, novim izazovima i novim uspjesima!


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb