2014-02-02 20:13:01

Likovni natječaj na temu "Zimske olimpijske igre"

Na natječaj smo poslali nekoliko radova

.

Hrvatski školski sportski savez (HŠŠS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret na temu Zimske olimpijske igre, koji će trajati od 27. siječnja 2014. do 15. travnja 2014. godine. HŠŠS i HOA organiziraju likovni natječaj za odabir najbolje slike, crteža ili grafike na temu „Zimske olimpijske igre“. Uvjete pročitajte pod opširnije.

Naše školsko sportsko društvo uključilo se u likovni natječaj na temu Zimske olimpijske igre od 7.II. do 23.II. u Sočiju (Rusija). Na jedan pano ispred sportske dvorane učenici će moći donositi prikupljene članke, slike događanja i sportskih natjecanja naših i sportaša iz drugih zemalja. Svoje likovne radove mogu predati pedmetnim nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture i likovne kulture. Povjerenstvo će odabrati dva rada.

UVJETI NATJEČAJA:

a) na natječaj se mogu javiti sva školska sportska društva u Republici Hrvatskoj

b) natječaj je organiziran u 2 različite kategorije:

kategorija osnovnih škola (učenici od V. – VIII. razreda) kategorija srednjih škola

c) svako prijavljeno školsko sportsko društvo može se natjecati pod samo jednom kategorijom

d) osnovna je tema svih likovnih radova „Zimske olimpijske igre“ i autori joj mogu slobodno pristupiti na različite načine, a likovne radove mogu oblikovati u slikarskim i crtačkim tehnikama (primjerice: gvaš, akvarel, tempera, kolaž, linorez), uključujući crtanje na računalu, odnosno računalnu grafiku

e) format papira treba biti sukladan formatu mape za određeni razred, a koji je najbliži papiru formata A3

f) Svaka škola, uz stručnu i organizacijsku pomoć svojih profesora likovne kulture, organizira natječaj na školskoj razini te  odabire dva rada koja će ih predstavljati na natječaju „Školski sport i olimpijski pokret“ na temu „Zimske olimpijske igre“

g) na poleđini likovnih radova koje učitelji dostavljaju obvezno je prilijepiti priloženi Obrazac o autoru likovnog rada (MSWord) , s ispunjenim traženim podacima, ispisanim tiskanim slovima 

h) školska sportska društva o provedenim aktivnostima šalju izvješće (popunjavaju obrazac koji se nalazi na internetskim stranicama HŠŠS-a), te dva najbolja likovna rada najkasnije do 15. travnja 2014.godine šalju na adresu:

Hrvatski školski športski savez, Lanište 11a, 10 020 Zagreb

i) pristigli radovi bit će izloženi na izložbi tijekom završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava 2014. godine u Poreču.

j) Ocjenjivački sud će, koji se sastoji od pet članova, tri člana na prijedlog HŠŠS-a i dva člana na prijedlog HOA-e, na  svečanom otvaranju izložbe odabrati po tri najbolja rada iz obiju kategorija

 NAGRADA

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 5.000,00 kn, za drugo mjesto 4.000,00 kn i za treće mjesto 3.000,00 kn.

 Za sve učenike, učitelje i škole, koje dostave likovne radove Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski školski sportski savez pripremit će priznanja i zahvalnice, a najbolji odabrani radovi bit će objavljeni u časopisu Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpu“.


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb