2014-05-26 08:47:08

Upis učenika u srednje škole

Poštovani roditelji i osmaši!

Približava se kraj školske godine kada Vaši osmaši završavaju osnovnu školu, te se pred njima i Vama nalazi veliki zadatak; odabrati srednju školu i zanimanje!

Kako bi njima i Vama olakšali zadatak, u nastavku ćete naći informativnu brošuru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje "Kamo nakon osnovne škole?" u kojoj ćete naći mnoge informacije vezane za srednje škole. Također se u privitku nalaze i drugi dokumenti koji su bitni pri upisu u srednju školu;

1. Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. 
2. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole 2014./2015. rokovi i postupci. 
3. Popis predmeta posebno važnih za upis. 
4. Natječaj za upis. 
4. Izgled sučelja. 

 www.upisi.hr/upisi;www.upisi.hr/oss 
Početak prijave učeničkim elektroničkim identitetom u sustav je 26.V.2014. 

Roditeljski sastanak je 26.V. ponedjeljak u 18,00.

Brošura "Kamo nakon osnovne škole?" Hrvatski zavod za zapošljavanje:

 http://www.hzz.hr/UserDocsImages/Kamo_nakon_osnovne_skole_2012-2013-SJEVEROZAPADNA.pdf

Upućujemo učenike i njihove roditelje da redovito prate novosti objavljene na naslovnoj stranici sustava za eUpis u srednje škole https://www.upisi.hr ) 
kao i na web stranicama srednjih škola koje učenici žele upisati.

Sve potrebne obavijesti, datume i kalendar tijeka upisa objavljivat ćemo i na ovome mjestu, kako škola o njima bude obaviještena od nadležnih institucija.

Deficitarna obrtnička i industrijska zanimanja za koja ove godine HZZZ snosi troškove zdravstvenih pregleda za liječničke svjedodžbe medicine rada:

MESAR, ZIDAR, TESAR, ARMIRAČ, FASADER i KROVOPOKRIVAČ.

Uputnica za pregled se podiže u HZZZ-u, Ulica kralja Zvonimira 15 (prizemlje: soba 4, II. kat: soba 211). 
Pregled se obavlja u Domu zdravlja MUP-a, Šarengradska 3, tel. 48 01 444, 48 01 400. (dopis HZZ-a)

Od 28.5. do 13.6. 2014. svi učenici s teškoćama u razvoju koji žele iskoristiti pravo izravnog upisa u jedan od preporučenih programa trebaju se javiti u 
Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. ( više o postupku upisa učenika s teškoćama u razvoju )

U utorak, 10.6.2014. u posebnom prilogu Večernjeg lista bit će objavljen skupni natječaj na temelju kojeg se učenici upisuju u 1. razred srednje škole.

Do 29. 5.2014. učenici koji se žele prijaviti u razredne odjele za sportaše moraju u sustav upisati sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub, kako bi dobili potrebne bodove nacionalnog sportskog saveza. Učenici koji se u navedenom razdoblju ne prijave neće biti na rang listama nacionalnih sportskih saveza te samim time gube priliku za prijavu obrazovnih programa koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnom tako i u jesenskom upisnom roku 26.5.2014. počele su prijave u sustav upisa. Na stranici www.upisi.hr učenici se prijavljuju korisničkim imenom i lozinkom (CARNet-HUSO) i  unose točan broj mobitela na koji će dobiti PIN. Svaka daljnja prijava u sustav moguća je samo sa sva 3 podatka: korisničkim imenom, lozinkom i pinom.

 

 


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb