2014-06-05 09:38:00

Akcija "Spremni za dobro!" Hrvatskog Caritasa

Cilj humanitarne akcije "Spremni za dobro" jest nabavka novih školskih udžbenika i pribora za osnovnoškolske i srednjoškolce iz obitelji lošijeg imovinskog stanja, za školsku godinu 2014./2015., kroz "Fond za pomoć u nabavi školskih udžbenika i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji", osnovan isključivo u tu svrhu.

Stare udžbenike učenici trebaju donijeti 13.6. (zadnji dan škole) i ostaviti u školi (učionici kod razrednika), dok se ostali stari papirnati materijali mogu donijeti do 20.6. u školu.

Pozivamo učenike i roditelje da posljednjih dana nastave, u za to predviđeni prostor u školi, donesu svoje stare udžbenike, radne bilježnice i bilježnice iz protekle školske godine- ali i iz proteklih školskih godina- koje im više neće trebati darujući ih Hrvatskom Caritasu.

Grad Zagreb osigurao je sredstva za nabavku udžbenika za školsku godinu 2014./2015..

Hrvatski će Caritas potom preko Unijapapira, s kojim surađuje u ovoj akciji, organizirati preuzimanje, prijevoz i otkup u školi prikupljenih tiskanih materijala.

Novčanim sredstvima koja dobije za prikupljene stare udžbenike Hrvatski će Caritas formirati Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji. Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske. na taj će način solidarnošću i odgovornošću stare udžbenike zajedno pretvoriti u nove, izvor novih spoznaja, znanja i vrijednosti za našu djecu i mlade.

Akcija će trajati u razdoblju od 13. lipnja do 20. lipnja 2014..


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb