2014-10-06 20:01:46

"Priče, bajke i romani"

Svojim silnim radom, energijom i duhom gđa. Branka Marija Alojzija Kolarić oduševila je sve prisutne ....

Svojim silnim radom, energijom i duhom gđa. Branka Marija Alojzija Kolarić oduševila je sve prisutne prilikom otvorenja izložbe cvjetnih kolaža. Izložba je otvorena u srijedu 1. listopada 2014. povodom Dana starijih osoba i Dana učitelja u predvorju škole.

"Priče, bajke i romani" plodovi su neiscrpne ljubavi prema književnosti, likovnosti i prirodi. To nije samo hobi za kraćenje mirovine; u radovima gđe. Kolarić čita se silna predanost u izboru motiva i materijala. Gđi. Kolarić učenici i učiteljice odužili su se kratkom glazbenom točkom i prigodnom pjesmom Vjekoslava Majera "Moj učitelj". Učenici novinarske grupe zabilježili su razgovor s gospođom Kolarić koji će biti objavljen u školskom listu, a učenici filmske grupe zabilježili su svojim fotoaparatima ovaj prekrasan događaj. 

Gđa. Branka Marija Alojzija Kolarić rođena je u Jastrebarskom 1930.godine. Svoj radni vijek provela je u posvećena djeci kao učiteljica, a slikarstvu se posvetila odlaskom u mirovinu 1986.godine. Član je Udruge umjetnika "August Šenoa", likovne sekcije Kluba prosvjetnih djelatnika Zagreba. Svoja djela izlagala je na 73 grupne izložbe, 36 samostalnih, te u sklopu 44 likovne kolonije. 

Izložba je organizirana i postavljena u sklopu školskog projekta "Uključi se", te ju možete razgledati do kraja listopada. 

U nastavku možete pogledati kako je upriličeno otvorenje izložbe s učenicima.

        

        

             

     

 


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb