2014-12-05 08:40:55

Zabava uz matematiku i Japan

 

 

4. prosinca u 18 sati u našoj se školi održala druga "Večer matematike". Zbog prošogodišnjeg lijepog iskustva s druženjem uz matematiku, ove godine uključilo se još više učenika i roditelja, a uzbudljivoj atmosferi pridonio je i poseban gost. 

 

  

Ovogodišnja "Večer matematike" nadmašila je prošlogodišnju i brojem sudionika i atmosferom. U predvorju škole stvorila se velika gužva zbog svih učenika i roditelja koji su željeli otkrivati zabavnu stranu matematike i provesti zajedničko vrijeme rješavajući zabavne mozgalice, igre i matematičke zadatke. Ove su godine matematičke putovnice u kojima su učenici prikupljali pečate za riješene matematičke zadatke ušle u bubanj za nagrade pa je na kraju večeri organizirano i nagradno izvlačenje.

Na početku večeri pridružili su nam se i posebni gosti: Njegova Ekselencija Keiji Ide, veleposlanik Japana, te gospođa Katarina Milković iz Gradskog ureda za obrazovanje, sport i kulturu i gospođa Draženka Kovačević, savjetnica za matematiku iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Nakon pozdravnog govora ravnateljice Karmen Lukinac Petrinec učenici šestih razreda izveli su autorske haiku pjesme o matematici i Japanu na hrvatskom i engleskom jeziku, a japanski veleposlanik održao je zanimljivo predavanje o japanskim matematičkim igrama.

U nagradnom izvlačenju učenicima su podijeljene korisne i zanimljive nagrade. Evo sretnih dobitnika:

1. nagrada: enciklopedija "To ne može biti istina" - Fran Štimac iz 5. b razreda
2. nagrada: "Velicanstvena matematika" - Jakov Užarević iz 1. c razreda
3. nagrada: "Ideje za slaganje lego kocaka" - Andrea Franić iz 6. a razreda
4. nagrada:  Rubikova  kocka - Roko Badurina iz 3. a razreda
5. nagrada:  Slagalica - Leon Stačević iz 3. c razreda

Podijeljene su i utješne nagrade - brošure "Istražite Japan" koje nam je na dar donio japanski veleposlanik.

Osim što se opet potvrdilo koliko je matematika zabavna, pokazali smo i koliko je zabavno družiti se uz matematičke izazove - bez obzira na generacijske razlike. Jedva čekamo sljedeću "Večer matematike"!

  


Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb