preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

PRIRODA I BIOLOGIJA

         

 

Projekt EKOLOJZEKI (voditeljica prof. Prirode i Biologije Daniela Bilić-Subašić) se počeo provoditi 2018. godine, a nastavlja se i dalje.
Naši vrijedni učenici s velikim žarom i veseljem uređuju okoliš škole, sade začinsko bilje, kupine, maline, jabuke, kruške, dunje......

RASCVJETANA OGRADA - NAJBOLJI ŠKOLSKI EKOPROJEKT

Učenici predmetne nastave i njihova profesorica Daniela Bilić-Subašić ukrasili su školsku ogradu biljkama posađenim u iskorištene plastične boce. 

Bogatstvo boja i ljepota cvjetova oživjeli su i uljepšali ulaz u našu školu. 

 

 


DIGITALNI OBRAZOVNI SADRŽAJI

Dragi učenici, na sljedećim internetskim stranicama (klikom na logo) možete pročitati o raznim znanstvenim temama, pronaći članke i predavanja koja na zanimljiv način govore o aktualnim događanjima u znanosti, rješavati igre i kvizove za provjeru znanja, gledati snimke i simulacije pokusa te pretraživati kreativne ideje za provedbu vlastitih projekata.

Dobrodošli u čaroban svijet prirodnih znanosti!
 

     

 
  
                
        

DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 2019.

Na državno Natjecanje iz biologije 2019. pozvan je naš učenik Luka Protulipac koji je na županijskome Natjecanju osvojio prvo mjesto.

Državno Natjecanje održano je u Podgori od 12. do 15. svibnja 2019. godine u OŠ don Mihovila Pavlinovića. Tijekom Natjecanja učenici izvode praktične radove i pisano rješavaju zadatke, uključujući sadržaje Prirode 5. i 6. razreda i Biologije 7.razreda.

Među 17 pozvanih sedmaša iz cijele Hrvatske naš Luka Protulipac  je osvojio 9. mjesto. Luka je na državno Natjecanje iz biologije išao u pratnji svoje mentorice prof. Daniele Bilić-Subašić.

 


DRŽAVNO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE 2019./2020.

Odgođeno državno Natjecanje iz biologije za školsku godinu 2019./2020. održano je 24. studenoga 2020. u matičnim školama učenika. Našu je Školu i ove godine predstavljao naš bivši učenik Luka Protulipac (8.c) osvojivši 8. mjesto u kategoriji 8. razreda. 

Mentorica: Livia Markulin


EKOLOJZEKI

Na Dan škole, 11. svibnja, postavili smo izložbu na kojoj smo prezentirali učeničke radove. 

Kreativnost, strpljivost, preciznost i maštovitost naših učenika došli su do izražaja tijekom izrade različitih modela: pluća, DNA molekula, kolektora,  Sunčevog sustava, zbirki, plakata, ekoslogana, ukrasa od recikliranih materijala, kućica i hranilica za ptice. Panoi su nam postali premali, a zidovi preuski da izložimo mnoštvo radova naših kreativnih učenika.

Ako niste bili na našoj izložbi, djelić postava možete pogledati na priloženim fotografijama. 

Autorica izložbe:

prof. biologije Daniela Bilić-Subašić 

 

(Klikni za film o projektu Ekolojzeki)


UPISI U SREDNJU ŠKOLU
ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju