preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

Biologija

             

Biologija je znanost koja se bavi proučavanjem živih bića. Proučava svojstva i ponašanje organizama, njihov rast, razvoj i razmnožavanje, kao i međuodnose različitih organizama te organizama i njihovog okoliša. Na istoimenom predmetu učenici će upoznati osnovne znanstvene pretpostavke o pojavi života na Zemlji, usvojit će nova znanja o građi i funkciji jednostaničnih i mnogostaničnih organizama, razvoju biljaka i životinja kao i o osnovnim načelima postupnog razvoja živog svijeta. Učenici će upoznati građu svoga organizma i shvatiti promjene koje se u njemu zbivaju, njegovu biološku evoluciju koja je sastavni dio evolucije živih bića na Zemlji.

Nadamo se da će učenici sa radošću usvajati osnovna biološka znanja i razviti pozitivan stav prema biologiji i očuvanju prirodnih ljepota i bogatstava. Želimo vam puno uspjeha u ovoj biološkoj avanturi kao i osjećaj sreće tijekom upoznavanja biološke raznolikosti koja nas okružuje.

Učiteljice biologije: Daniela Bilić-Subašić, Anamarija Boljkovac i Livia Markulin (zamjena: Hana Kostadinović)


DODATNA NASTAVA

RASPORED DODATNE NASTAVE IZ BIOLOGIJE

RAZRED

TERMIN

7. razred 

(D. Bilić-Subašić)

 

8. razred

(H. Kostadinović)

 

 

ŠKOLSKO NATJECANJE 2019./2020.

Školsko natjecanje iz biologije održano je 4. veljače 2020. godine s početkom u 13:00 h i završetkom u 14:00 h. Na natjecanju je sudjelovalo 5 učenika 7. razreda i 6 učenika 8. razreda. Na županijsko natjecanje u kategoriji 7. razreda pozvani su Pia Pilipović (7.c) i Teo Šuško (7.c), a u kategoriji 8. razreda Luka Protulipac (8.c), Karlo Brebrić (8.b), Una Jović (8.a), Doria Bušić (8.a) i Ivan Domljanović (8.c).

Čestitamo na ostvarenim uspjesima!

 


DIGITALNI OBRAZOVNI SADRŽAJI

Dragi učenici, na sljedećim internetskim stranicama (klikom na logo) možete pročitati o raznim znanstvenim temama, pronaći članke i predavanja koja na zanimljiv način govore o aktualnim događanjima u znanosti, rješavati igre i kvizove za provjeru znanja, gledati snimke i simulacije pokusa te pretraživati kreativne ideje za provedbu vlastitih projekata.

Dobrodošli u čaroban svijet prirodnih znanosti!
 

     

 
  
                
        

EKOLOJZEKI

(Klikni za film o projektu Ekolojzeki)


ŠKOLA

JELOVNIK

Jelovnik za tekući tjedan pogledajte klikom na sliku:

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju