preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Projekti  > Sreća
Sreća

  

U tjednu od 17. do 23. ožujka 2014.g. u školi smo se bavili temom Sreća, u svim mogućim oblicima i u svim nastavnim predmetima. Projektni tjedan bio je vrlo živ, veseo i kreativan, a sve što su učenici sa svojim učiteljima radili tijekom tog tjedna prezentirano je ostalim učenicima u četvrtak, 20. ožujka, na Svjetski dan sreće.
Škola je ukrašena veselim plakatima, porukama o sreći, putokazima i simbolima sreće, a učenici nižih razreda na priredbi u maloj dvorani izveli su jedni drugima i svojim učiteljicama igrokaze, recitacije, pjesme i sve što su pripremili na temu sreće. 
Svi zajedno podsjetili smo se koliko je sreće u malim stvarima i što nas sve može usrećiti u svakom danu.
Budimo i dalje sretni u našoj sretnoj školi u kojoj putokazi označavaju put ka sreći!

http://youtu.be/E6taO-RGNq0 

Ovo je samo dio literarnih radova o sreći:

 

              SREĆA  SE  NALAZI  U  SVEMU

 

       Odrasli su često na poslu mrgudni  namršteni i onda kada dođu kući ljuti su na djecu.

       Mislim da to nije u redu jer djeca nisu kriva. Kad bolje razmislim, sreća je svugdje. Sreća je u dječjem osmijehu i zagrljaju. Ona je u hrabroj ruci prijatelja ali i u skromnoj zaradi čovjeka. Meni je sreća moja obitelj. Najveće sreće su zdravlje i život.

       Sreća je svuda oko nas. Čak i ono što nije materijalno može te usrećiti. Sreća je sve!

                                                        Sara Bralić , 3.a

 

          

    SRETNA  SAM  KAD  DRUGE  ČINIM  SRETNIMA

 

  Smijeh i sreća su lijepi, ali kako ih stvoriti. Smijeh i osmijeh su kao cvijet. Smijeh se može širiti, a i stvoriti.

  Jednoga dana Hana i ja smo išle u trgovinu  u centar Point i tamo smo se igrale na igrama  kupile smo si pecivo. Bilo je jako zabavno. Bile smo tamo dosta dugo i došlo je vrijeme za poći kući. Hana i ja nismo htjele otići. Vani je bilo jako lijepo vrijeme pa smo odlučile još se vani poigrati. Išle smo prema izlazu, a kod izlaza je bio nemoćan čovjek. Hodao je jako sporo na štakama i nosio dvije teške vrećice. Obje smo mu htjele pomoći ali smo se sramile jer ga nismo poznavale. Srce mi je jače tuklo nego što mi je mozak savjetovao. Otišla sam mu pomoći nositi vrećice. Kasnije mi se jako zahvalio i bila sam jako, jako sretna.

  Taj događaj nikada neću zaboraviti. I dalje ću pomagati drugima jer me to čini jako, jako sretnom. Kad sam otišla spavati zahvalila sam Bogu na predivnom danu.

                                                                    Nika Dumančić, 3.a

 

                    SREĆA  SE  NALAZI  U  SVEMU

  Sreća je svugdje oko nas.

  Sreća je svugdje. Sreća je u školi, sreća je u cvijetu koji cvate, sreća se nastanila svugdje oko nas. Nije uvijek jednaka, ponekad je mala, a ponekad velika. Voli samo dobra srca i dobru dušu. Sreća je u svima nama. Raste u svakom srcu, a svakim danom je sve veća. Sreća je i u znanju, sreća je u ljubavi. Sreća je velika do beskraja. Sreća može biti i mala, ali kod tužnih i bezvoljnh ljudi.

  Potražite sreću u svom srcu i u srcima sviju ljudi.

 

                                       Lucija Janković, 3.a

 

             SRETNA  SAM  KAD  DRUGE  ČINIM  SRETNIMA

  Probudila sam se i osjećala jako sretnom. Nisam znala što mi je, bila sam tako sretna, vesela i radosna. Izašla sam van. Vani je bilo jako hladno, padala je kiša. Svi su bili pospani i tužni. Odlučila sam to promijeniti.

  Prvo sam pozvala sestru, prijateljice i prijatelje. Zajedno smo bili jači i brži i sve smo stigli napraviti. Napravili smo plakate na kojima je pisalo : NIŠTA VAS NE SMIJE UČINITI TUŽNIMA! Bilo je pet takvih plakata. Plakat nisu baš pomagali pa smo odlučili smisliti viceve i pričati ih ljudima koji prolaze. Ubrzo su svi postali sretni i došlo je i sunce.

  Tako smo svi shvatili da se sve može promijeniti. Bili smo sretni jer smo pomogli i drugima da postanu sretni.

 

                                         Lucija Gazić, 3.a.

 

 

 

                SREĆA  SE  NALAZI  U  SVEMU

  Kada razmislim sreća se nalazi u svemu. Sreću možeš vidjeti na svakom uglu.

  Sreća je u obitelj, u razredu, u prijateljstvu, u svemu i svačemu. Ako netko nema sreće uvijek je možeš podijeliti pa će je imati i on. Kada prolazim pokraj vrtića srce mi se ispuni srećom od dječjeg smijeha. Kada pogledam oko sebe osjećam se kao da sam u toplom srcu dobrog čovjeka. Kaže se – svaki dan se nasmij i imat ćeš godinu više života. Ja mislim da je to istina jer se svaki dan smijem i izgledam mlađe.

  Smijte se svaki dan i usrećit ćete sebe i sve oko sebe. Upamtite, sreća se nalazi u svemu oko nas.

                                                                           Hana Špalj, 3.a

           

                 SRETAN  SAM  KAD  DRUGE  ČINIM  SRETNIMA

  Nakon ovog događaja bio sam najsretnije dijete na svijetu.

  Bio je petak. Pozvao sam Frana da dođe kod mene u 17 sat. Kad je došao igrali  smo igricu na playstationu. Fran je došao riješiti mi neke Batman misije koje nisam mogao riješiti. Na kraju, kad je Fran trebao otići činilo mi e da ga nešto muči. Dosjetio am se maminih toplih sendviča i ponudio Frana. Fran se iznenadio i da bi sve bilo još bolje mama je napravila i limunadu. Kad je Fran morao ići kući još sam ga ponudio i čokoladom. Uzeo je tri kockice čokolade, zahvalio mi i otišao kući s promijenjenim izrazom lica. Na licu mu je bio osmijeh.

  Osjećao sam se vrlo sretnim zato što sam usrećio Frana.

                                                                                Lukas Krivski, 3.a

 


UPISI U SREDNJU ŠKOLU
ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju