preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

 > Projekti  > Ekolojzeki
Ekolojzeki

Projekt EKOLOJZEKI (voditeljica prof. Prirode i Biologije Daniela Bilić-Subašić) se počeo provoditi 2018. godine, a nastavlja se i dalje.
Naši vrijedni učenici s velikim žarom i veseljem uređuju okoliš škole, sade začinsko bilje, kupine, maline, jabuke, kruške, dunje......

RASCVJETANA OGRADA - NAJBOLJI ŠKOLSKI EKOPROJEKT 

Učenici predmetne nastave i njihova profesorica Daniela Bilić-Subašić ukrasili su školsku ogradu biljkama posađenim u iskorištene plastične boce. 

Bogatstvo boja i ljepota cvjetova oživjeli su i uljepšali ulaz u našu školu. 

 


Projekt "Želim stablo"

Naša škola sudjeluje u projektu Profil Klett-a "Želim stablo".

U projektu su sudjelovali učenici 1.a, 2.d, 3.c, 4.a, 4.b i 5. razreda pod vodstvom učiteljica Lidije Cvetko, Martine Čukić, Anje Franceković, Tajane Franceković, Nives Mikolčević, Ivanke Grbeše i profesorice biologije Daniele Bilić-Subašić.

Učenici su pratili razvoj biljke od sjemenke do ploda te utjecaj životnih uvjeta i onečišćenja okoliša na rast i razvoj biljaka.

Cilj projekta je ispitati primjenjivost micro:bita i informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i svakodnevnom životu. 

Učenici su došli do zaključka da je IKT, odnosno micro:bit, koristan jer biljka raste u kontroliranim uvjetima i manje je ovisna o ljudskom faktoru. Zaključili su kako bi micro:bit mogao naći svoju primjenu u ekološkom uzgoju raznih vrsta biljaka i poljoprivrednih kultura.

Tijek provedbe projekta možete vidjeti ovdje.


UPISI U 1. RAZRED

ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju