preskoči na sadržaj

Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb

Moja Biblija

U sklopu nastave Katoličkog vjeronaka učenici petih razreda s vjeroučiteljicom Dragicom Lovrić proučavali su Bibliju. Kao cjelogodišnji projekt, učenici su izradili vlastitu Bibliju tehnikom po izboru, U mnoštvu maštovitih radova svojom ljepotom i keativnošću ističe se uradak Viite Babić Šošić, nastao kao spoj više tehnika - stripa, ilustracije, teksta. Prolistajte Vitinu Bibliju!

 

 


Učenice OŠ Alojzija Stepinca na Nadbiskupijskom natjecanju iz vjeronauka

U utorak 16. ožujka u prostorijama Ureda za vjeronauk u školi održano je nadbiskupijsko Natjecanje iz vjeronauka za škole u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Na natjecanju je sudjelovalo osam škola iz Zagreba i Zagrebačke županije čiji su učenici ostvarili najbolje rezultate na općinskom Natjecanju. Među tih osam škola boje Osnovne škole Alojzija Stepinca branile su naše učenice Lana Mamuzić, Mara Kožul, Petra Vicković i Emanuela Raguž pod vodstvom mentorice Dragice Lovrić.

      Nakon natjecanja svim natjecateljima podijeljeni su prigodni darovi. Čestitamo našim djevojkama na pokazanom znanju i osvojenim bodovima. Velik je  uspjeh naći se među ovih osam najboljih ekipa.

             

 

 


Dan hrvatske glagoljice

U veljači obilježavamo Dan hrvatske glagoljice, povijesno hrvatsko pismo i jedan od simbola hrvatskoga identiteta, Na satima Vjeronauka u osmom razredu s  posebnom ljubavlju pristupamo glagoljici jer od II. vatikanskog koncila samo su Hrvati imali povlasticu slaviti misu na svom jeziku i pisati svojim pismom liturgijske knjige.Učenici osmih razreda učili su pisati glagoljicom svoja imena i kratke molitve, a nakon toga nastali su ovi predivni zapisi pisani gllagoljicom. 


Spomendan blaženog Alojzija Stepinca

Na satima Vjeronauka tijekom veljače izučavali smo život i djelo blaženog Alojzija Stepinca čije ime naša škola s ponosom nosi. Crtali smo stripove o njegovom životu, čitali Kardinalove mudre misli, slikali Kardinalove portete. 


Knjiga postanka - izvor i nadahnuće

Biblija je najčitanija i najprevođenija knjiga, temelj zapadnoeuropske civilizacije, a Knjiga postanka u njoj zauzima posebno mjesto. Učenici osmih razreda čitali su i izučavali Knjigu postanka na satima Vjeronauka. Svoj doživljaj oblikovali su ovim snažnim umjetničkim radovima.

 

 

 

 

 

 

 


Rođendan blaženog Alojzija Stepinca

Povodom 123. rođendana blaženog Alojzija Stepinca, čije ime nosi naša škola, učenici osmih razreda s vjeroučiteljicom Dragicom Lovrić,  izradili su novine u kojima je prikazan život blaženika. 

   

     


Marija u umjetnosti

Svibanj je Marijin mjesec. Zato su učenici šestih razreda na satima Vjeronauka dobili zadatak prikazati Mariju u umjetnosti tehhnikom kolaža. Tako su nastali radovi koji odišu kreativnošću i osobnošću svojih autora. Razgledajte radove u virtualnoj izložbi. 

Powered by emaze


Slikovnica o Juditi

 Marko Marulić u "versih harvatskih" napisao je ep o Juditi 1501. godine. Tiskana je dvadeset godina kasnije, 22. travnja 1521. godine. U čast Marka Marulića i objavljivanja Judite, 22. travnja obilježavamo Dan hrvatske knjige. Povodom petstote obljetnice Judite nastala je i ova slikovnica kao rad vrijednih ruku autorica i autora iz 8. b razreda Osnovne škole Alojzija Stepinca i njihove mentorice Dragice Lovrić na satima Vjeronauka.


Dan hrvatske glagoljice

Učenici 8. a, b i c razreda s vjeroučiteljicom Dragicom Lovrić pripremali su se dobar dio veljače za Dan hrvatske glagoljice koji obilježavamo 22. veljače ističući važnost ovog hrvatskoga pisma koje je i jedan od značajnih simbola hrvatskoga identiteta. Učenici su razgovarali o povijesti uporabe glagoljice u Hrvatskoj, a zatim su u praktičnom dijelu prepisivali Bašćansku ploču glagoljicom te izrađivali straničnike prepisujući na njih  nadahnute misli blaženog Alojzija, također glagoljicom.

Tako su nastali ovi lijepi radovi! Možete ih, osim virtualno, razgledati na izložbi ispred školske knjižnice, u Palinovečkoj 42. 

 

                                           

   

                   


Slikovnica o Alojziju Stepincu
Book titled ' Alojzije Stepinac'
 
Slikovnicu o Alojziju Stepincu izradili su učenici OŠ Alojzija Stepinca u suradnji s vjeroučiteljicom i knjižničarkom povodom Stepinčeva, 10. veljače. 

2015.

Sakrament svete potvrde, 18. travnja 2015.

8.a

8.b

 

 

 

 

Izrada ukrasa za humanitarne izložbe:

                          


UPISI U SREDNJU ŠKOLU
ŠKOLA

JELOVNIK

KORISNI LINKOVI

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Osnovna škola Alojzija Stepinca Zagreb / Palinovečka 42, HR-10000 Zagreb / os-astepinca-zg.skole.hr / ured@os-astepinca-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju